Dok Lukašenko kaže suprotno

Ukrajina tvrdi: Bjeloruska vojska ušla je na našu teritoriju

Front01.03.22, 12:13h

Ukrajina tvrdi: Bjeloruska vojska ušla je na našu teritoriju
Bjeloruske trupe ušle su u regiju Černihiv. Informaciju je javnosti potvrdio Vitalij Kirilov, glasnogovornik snaga teritorijalne odbrane Sjever. Više detalja kasnije, stoji u objavi

 

 

Bjelorusija se pridružila ruskoj invaziji na Ukrajinu u utorak, pri čemu su trupe te zemlje ušle u oblast Černihiv na sjeveru Ukrajine, potvrdile su ukrajinske vlasti, prenosi Fena.

 

U tvitu objavljenom u utorak ujutro, ukrajinski parlament, Vrhovna rada, potvrdila je ranije izvještaje da su bjeloruske trupe na tlu Ukrajine.

 

- Bjeloruske trupe su ušle u oblast Černihiv. Informaciju je javnosti potvrdio Vitalij Kirilov, portparol Sjevernih snaga teritorijalne odbrane. Više detalja kasnije - navodi se na Twitter nalogu Vrhovne rade.

 

Prema lokalnim izvještajima, bjeloruska kolona od 33 jedinice ušla je u region, koji se nalazi sjeverno od Kijeva, javila je Fena.

 

 

 

Podsjećamo, danas je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao da se Bjelorusija ne planira pridružiti ruskoj 'vojnoj operaciji' u Ukrajini.

 

Lukašenko je negirao navode Kijeva da ruske trupe napadaju Ukrajinu sa bjeloruske teritorije, javila je bjeloruska državna novinska agencija Belta.

 

Prošle sedmice je bjeloruski lider rekao suprotno, navodeći da bi trupe iz njegove bivše sovjetske zemlje mogle učestvovati u vojnoj operaciji Rusije protiv Ukrajine ako bude potrebno.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još