'Nije u skladu s prijateljstvom ili solidarnošću'

Erdogan kritikovao zapadnjački stav o ruskom napadu na Ukrajinu: NATO je trebao poduzeti odlučniji korak!

Front25.02.22, 15:54h

Erdogan kritikovao zapadnjački stav o ruskom napadu na Ukrajinu: NATO je trebao poduzeti odlučniji korak!
Na primjedbe ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog da su ostavljeni da se bore "sami", Erdogan je rekao da savjet Zapada i neuspjeh da pokaže odlučan stav "nije u skladu s prijateljstvom ili solidarnošću"

 

 

 

NATO je trebao poduzeti odlučniji korak kada je u pitanju ruska vojna intervencija u Ukrajini, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak.

 

On je kritikovao zapadnjački stav o ruskom napadu na Ukrajinu, rekavši da i dalje daje savjete kao što je nudio "mnogo savjeta do danas".

 

Obraćajući se novinarima nakon molitve petkom (džuma) u Istanbulu, predsjednik je rekao kako Evropska unija, kao i sve druge zapadne koncepcije, nažalost, trenutno (u Ukrajini) nisu zauzele ozbiljan i odlučan stav, javlja Anadolu Agency.

 

Na primjedbe ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog da su ostavljeni da se bore "sami", Erdogan je rekao da savjet Zapada i neuspjeh da pokaže odlučan stav "nije u skladu s prijateljstvom ili solidarnošću".

 

Ranije danas, Zelenski je rekao u video poruci podijeljenoj jutros na društvenim mrežama kako Ukrajina brani svoju državu sama, a da najmoćnije svjetske sile gledaju izdaleka.

 

Kasnije tokom dana, NATO će održati virtualni sastanak čelnika država i vlada saveza kako bi razgovarali o posljedicama ruskog napada na Ukrajinu, a sastanku će prisustvovati i turski predsjednik.

 

- To se ne bi smjelo pretvoriti u puki niz osuda, NATO bi trebao biti odlučniji - rekao je Erdogan, misleći na summit NATO-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još