Dok se vodi teška bitka za aerodrome kod Kijeva

Ova karta pokazuje koliko je ukrajinskog teritorija Putin dosad osvojio: Rusija je napala iz tri ključna smjera...

Front24.02.22, 22:10h

Ova karta pokazuje koliko je ukrajinskog teritorija Putin dosad osvojio: Rusija je napala iz tri ključna smjera...
Neovisni kolektiv iz Bugarske koji se bavi ratnim sukobima, kartama i izvještajima s ratnih događanja na Twitteru je objavio kartu na kojoj se najbolje vidi koliko je Putin napredovao u svojoj invaziji na Ukrajinu

 

 

 

Rusija je danas napala Ukrajinu i započela brutalnu invaziju. Počeo je rat, a ruski napadi traju već gotovo 15 sati. Prema izvještajima s terena, najgore je na jugu zemlje.

 

Neovisni kolektiv iz Bugarske koji se bavi ratnim sukobima, kartama i izvještajima s ratnih događanja na Twitteru je objavio kartu na kojoj se najbolje vidi koliko je Putin napredovao u svojoj invaziji na Ukrajinu.

 

Područja obojena crvenom bojom pokazuju koji su dijelovi Ukrajine trenutno pod ruskom kontrolom.

 

ukrajina-ruska-invazija

 

Tri fronte napada i ključna bitka za Kijev

 

Rusija je napala iz tri ključna smjera: s istoka kroz pobunjene pokrajine koje je Putin već djelomično kontrolirao, s juga preko poluotoka Krima koji je uzeo još 2014. godine i sa sjevera, odnosno s bjeloruskog teritorija.

 

Zasad je najvažnija bitka oko Kijeva gdje ruske snage pokušavaju osvojiti najmanje dva aerodroma, odnosno zračne baze što bi im otvorilo put za daljnje napade na glavni grad Ukrajine.

 

Karta ne prikazuje nedavno zauzeti dio na jugoistoku zemlje, od Krima do Mariupolja.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još