Izvršeni pretresi

Tužilaštvo BiH: U akciji 'Džek' uhapšene četiri osobe, među njima i policajac MUP-a TK

Hronika22.02.22, 16:12h

Tužilaštvo BiH: U akciji 'Džek' uhapšene četiri osobe, među njima i policajac MUP-a TK
U sklopu te akcije pripadnici SIPA-e su u saradnji sa MUP-om RS na dvije lokacije na području Zvornika i Milića izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari radi prikupljanja dokaza i dokumentovanja počinjenog krivičnih djela - krijumčarenje ljudi

 

 

 

Postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinirao je aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva "Džek".

 

U sklopu te akcije pripadnici SIPA-e su u saradnji sa MUP-om RS na dvije lokacije na području Zvornika i Milića izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari radi prikupljanja dokaza i dokumentovanja počinjenog krivičnih djela - krijumčarenje ljudi.

 

Nakon pretresa slobode su lišene četiri osobe, od kojih je jedna policijski službenik MUP-a Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Postupajući tužilac će, nakon provedenih istražnih radnji, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenim osobama.

 

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama nastavlja istragu u ovom predmetu, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!