POGLED IZ HRVATSKE/ MOSKOVSKI NASILNIK

Putin je Milošević s atomskim bombama! U njegovom sinoćnjem govoru nedostaje još samo: 'Niko ne sme da vas bije!'

Front22.02.22, 15:29h

Putin je Milošević s atomskim bombama! U njegovom sinoćnjem govoru nedostaje još samo: 'Niko ne sme da vas bije!'
Pozivajući se na imperijalnu povijest, i uskrisujući portret Slobodana Miloševića u njegovu atomskom izdanju, navukao je mračne oblake na europske horizonte, ali i na budućnost svih svjetskih kontinenata

 

 

Izvor: Slobodna Dalmacija
Piše: Davor Krile

 

"Slobodan Milošević s nuklearnim arsenalom". Svojedobna definicija Vladimira Putina, čiji je autor novinar New York Timesa, dobila je sinoć svoju završnu javnu potvrdu.

   
Ruski despot na kojega mnogi projiciraju iščašene intimne slike nastavljača borbe za prava svjetskog proletarijata urbi et orbi pljunuo je prezrivo na boljševizam koji je, po njemu, zapravo stvorio povijesno i faktički nepostojeću Ukrajinu. Obrušio se i na Lenjina zbog njegove svojedobne ideje o pravu nacija na samoodređenje do odcjepljenja; džilitnuo potom i na Nikitu Hruščova koji je, tobože, iz čistoga hira i obijesti Ukrajini svojedobno poklonio Krim. Samoproglasio se Putin tako pred kamerama direktnim nasljednikom carske dinastije Romanov koji danas provodi dekomunizaciju i 35 godina od pada Berlinskoga zida ispravlja grozne komunističke greške, tj. 'povijesnoj Rusiji' oružjem vraća ono što je odavno njezino.

    
Da sve ovo već nije viđeno u našoj kući, i potom prigodno ukrašeno ratom i potocima ljudske krvi, zvučalo bi kao parodija ne tako davne hrvatske povijesti iz 'Slobine' memorandumske optike: „Nećete Jugoslaviju? Onda će najveći, hegemonistički, narod lijepo uzeti natrag sve ono što misli da je njegovo.“ U prigodničarskom govoru kojim je nastojao pred svijetom opravdati priznavanje dviju odmetnutih 'SAO Krajina', i elaborirati slanje u Donbas svojih 'mirovnih snaga', nedostajalo je još samo da silnik iz Kremlja zausti i onu najslavniju 'mirotvornu' sintagmu vožda Miloševića: „Niko ne sme da vas bije!“

 

Ruski despot na kojega mnogi projiciraju iščašene intimne slike nastavljača borbe za prava svjetskog proletarijata urbi et orbi pljunuo je prezrivo na boljševizam koji je, po njemu, zapravo stvorio povijesno i faktički nepostojeću Ukrajinu

    
Moskovski nasilnik čak je i izrijekom u svom govoru spomenuo Hrvatsku, kao i druge prozapadne države u regiji. On nas vidi kao ćaćevinu koju je NATO, suprotno prirodnom i povijesnom pravu Rusa, sebično prigrabio sebi. Ne treba ni djecu podsjećati kako je nekim sličnim Rusima još Tito razbio iluziju o njihovom hegemonizmu na našim prostorima.


U Putinovoj čvrstorukaškoj viziji na svijetu očito ne postoji nitko osim njega, Washingtona i njihovih batina s nuklearnim bojevim glavama: on ni teorijski ne priznaje malim državama i narodima, koji su prirodni plijen velikih predatora, da samostalno mogu i željeti, a kamoli planirati svoj vlastiti put. I ne može se 'demokrat' s 22-godišnjim neprekinutim mandatom za kormilom države čudom načuditi da nitko razuman ni u njegovom najbližem susjedstvu ne želi imati posla s brižnom majčicom Rusijom i njime kao osvjedočenim razbijačem i bullyjem, a kamoli na dalekim južnim morima.

 

Njegov 'Ruski svijet' nije samo puno veći od 'Srpskog svijeta', nego i puno ubojitiji, a sila i novac su često jedini orijentiri po kojima se ravnaju jednodimenzionalni mozgovi na Balkanu

      
Putin je destruktivni pokvarenjak i lažljivac. Mit o svojoj navodno smirenoj realpolitici iz zadnjih desetljeća razbio je vlastoručno u komade, pred očima cijeloga svijeta. Oživljavajući u međunarodnim odnosima argumente najsirovije sile, pozivajući se na imperijalnu povijest, i uskrisujući portret Slobodana Miloševića u njegovu atomskom izdanju, navukao je mračne oblake na europske horizonte, ali i na budućnost svih svjetskih kontinenata.

      
Despot pred kojim od straha gotovo pa mokre u gaće i njegovi vlastiti obavještajci ima, nažalost, i na našim prostorima puno neskrivenih obožavatelja. Njegov 'Ruski svijet' nije samo puno veći od 'Srpskog svijeta', nego i puno ubojitiji, a sila i novac su često jedini orijentiri po kojima se ravnaju jednodimenzionalni mozgovi na Balkanu.

 

(Sl.Dalmacija/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još