U predmetu 'Memić' svjedočilo više zaštićenih svjedoka

Feraget: Danas smo čuli ono što se samo jednom desilo u historiji MUP-a KS!

Hronika17.02.22, 14:45h

Feraget: Danas smo čuli ono što se samo jednom desilo u historiji MUP-a KS!
Advokat Ifet Feraget navodi kako je najvažnije što se čulo danas od svjedoka, to da vozilo Clio nije bilo uključeno u slučaj. Za to, kaže, ne postoji ni vjerovatnoća jer je to volzilo bilo na drugom mjestu, a kantonalno tužilaštvo ga je ipak vještačilo kao da je učestvovalo u nesreći

 

 

 

Na današnjem ročištu u slučaju "Memić" govorilo je nekoliko zaštićenih svjedoka o tome kako je izgledala istraga u MUP-u KS.

 

“Danas smo od zaštićenog svjedoka saznali da čak ni on ne može da vjeruje kako je vođena istraga. Saznali smo da do njih nisu dolazili nalazi, Tužilaštvo KS im nije dostavljalo”, govori Muriz Memić, ističući kako je na današnji dan prije šest godina ukopan njegov sin Dženan, te da, iako je sve skupa stresno, kockice se počinju slagati.

 

Advokat Ifet Feraget navodi kako je najvažnije što se čulo danas od svjedoka, to da vozilo Clio nije bilo uključeno u slučaj. Za to, kaže, ne postoji ni vjerovatnoća jer je to volzilo bilo na drugom mjestu, a kantonalno tužilaštvo ga je ipak vještačilo kao da je učestvovalo u nesreći.

 

“Danas smo čuli nešto što se desilo jednom u historiji MUP-a KS, a to je da sektor za krvne, seksualne delikte i ratne zločine podnosi izvještaj za saobraćajnu nesreću. To se nikad nije desilo. Sad nam treba dodatna istraga da utvrđujemo zašto nenadležan odsjek podnosi izvještaj za krivično djelo”, dodao je još Feraget.

 

Memić, Dragičević i Feraget održat će sastanak sa glavnim državnim tužiocem

 

Očevi stardalih mladića zajedno sa advokatom Feragetom danas će održati sastanak sa Milankom Kajganićem, glavnim državnim tužiocem.

 

“Cilj sastanka je da pitamo koliko nam još godina treba da riješimo slučajeve Memić i Dragičević. Pitat ćemo Milanka Kajganića šta i kako dalje. Pitajte Muriza i Davora koliko ih košta ovo sve kroz šta prolaze”, izjavio je advokat porodice Ifet Feraget.

 

Medijima se obratio i Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida, najavljujući protest. Kako je rekao, 27. marta će ispred Tužilaštva BiH postaviti šator, te da se neće smiriti dok njegov David ne dobije pravdu.

 

(n1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još