Nakon smjene Vlade

Naša stranka TK: Zahvaljujući dosadašnjem radu vjerujemo da ćemo biti izbor građanki i građana TK u oktobru

Front14.02.22, 17:00h

Naša stranka TK: Zahvaljujući dosadašnjem radu vjerujemo da ćemo biti izbor građanki i građana TK u oktobru
Dužnost nam je, uz veliku zahvalnost građankama i građanima Tuzlanskog kantona na saradnji, izvijestiti ih o dijelu učinjenog. Ministarstvo pravde Tuzlanskog kantona, na čijem je čelu bila naša Una Harčin, najzaslužnije je za usvajanje Zakona o porijeklu imovine, čiji je predlagač i bila naša ministrica

 

 

 

Povodom smjene Vlade Tuzlanskog kantona, oglasili su se iz Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzli.

 

„U Vladi koju je predvodio premijer Kadrija Hodžić, kao što je javnost već upoznata, participirali smo s dvoje ministara, a u Skupštini s dvije zastupnice. Broj naših ljudi je skroman, ali učinak koji smo postigli bio je iznad očekivanog. Dužnost nam je, uz veliku zahvalnost građankama i građanima Tuzlanskog kantona na saradnji, izvijestiti ih o dijelu učinjenog. Ministarstvo pravde Tuzlanskog kantona, na čijem je čelu bila naša Una Harčin, najzaslužnije je za usvajanje Zakona o porijeklu imovine, čiji je predlagač i bila naša ministrica. Stvorilo je, također, sve zakonske uslove za formiranje Ureda za borbu protiv korupcije. Ured je zadužen da uočene nepravilnosti i sumnje u koruptivno djelovanje javnih dužnosnika prijavljuje Tužilaštvu, što je prvi put u TK, čime će se konačno početi vraćati povjerenje i uslovi za stvaranje boljeg života građana a ne za bogaćenje političara. Također, uvelo je pravilo da prilikom zapošljavanja u državnu službu obavezno bude primljen prvorangirani kandidat.

 

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice, na čijem čelu je bio naš Zvjezdan Karadžin, oživjelo je ideju regionalne deponije, jezero Šićki brod od deponije šljake pretvorilo je u zonu sporta i rekreacije, usvojilo prostorni plan kojim je odblokiran razvoj privrede, novčano pomoglo građanima prilikom kupovine peći za ekološki prihvatljiva goriva, pokrenulo proces otklanjanja opasnog otpada iz grada Tuzle i brojne druge stvari.

 

Naše zastupnice Mirela Trepanić Grbešić i Amra Nadarević Vodenčarević predložile su niz inicijativa koje su usvojene i s kojima se krenulo u realizaciju. Neke od njih su ukidanje taksi za osnivanje firme ili obrta, vakcinacija protiv HPV virusa u cilju prevencije raka grlića maternice te nabavku opreme Ginekološko-akušerskoj klinici, Hematoonkologiji i dječijoj oftalmologiji.

 

Sav naš uspjeh u radu bio je moguć zahvaljujući i kooperativnosti naših koalicionih partnera kojima se također zahvaljujemo. Što se tiče opozicije, smatramo da smo se korektno odnosila prema njima. Čak smo na njihov prijedlog usvojili i 1000 KM naknade za porodilje i željeli bismo da tu inicijativu provedu u djelo. Pozivamo ih da nastave s provedbom projekata prethodne Vlade a mi ćemo ih svakako na to podsjećati u narednom radu kroz koji ćemo nastaviti predlagati sve što je u interesu građanki i građana TK. Građanke i građane također pozivamo da budno prate rad nove vlade te poručujemo da su izbori blizu i da vjerujemo da ćemo, zahvaljujući našem radu i kao opozicije i kao pozicije, biti njihov izbor“, saopšteno je iz Naše stranke


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još