Okršaj dramaturginje i folk pjevačice

Biljana Srbljanović: Mame guraju sinove da budu grubijani; Ceca Ražnatović: Bolje sport nego kokain pored kontejnera

Mediji09.02.22, 16:30h

Biljana Srbljanović: Mame guraju sinove da budu grubijani; Ceca Ražnatović: Bolje sport nego kokain pored kontejnera
To je model kod nas, isto kao kada vidimo udovicu Ražnatović i njenog sina ili sve druge koje imaju poznatu djecu kriminalce ili su sa kriminalcima napravile djecu. To je taj odnos, mama je tu da ga voli i voli što je takav i on kada uvrijedi, na majci je to da proguta. Mame guraju sinove da budu grubijani, ali ipak su one keve, pa će do kraja biti zaštićene, izjavila je Srbljanović

 

 

 

Dramaturginja i profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu Biljana Srbljanović bila je jedna od sagovornica u dokumentarnom serijalu "Ona se budi", a tokom svog izlaganja o temi položaja žena u našem društvu prozvala je pjevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović, koja joj je sada, u izjavi za portal Nova.rs, odgovorila.

 

Srbljanović je uporedila očekivanja društva sa viđenjem i tumačenjem Bogorodice u hrišćanskoj veri.

 

„Mi Presvetu Bogorodicu poštujemo kao majku Boga. Njeno materinstvo, njeno tijelo koje je nevino rodilo Isusa, mi poštujemo. Zato kada danas vide ženu u šortsu kažu: „Vidi ona ima dijete“. Pa šta ima ako ima dijete? Ona mora da bude slika Bogorodice, još i da uzleti u nebo“, istakla je Srbljanović tokom gostovanja u „Ona se budi“ i dodala:

 

"Kad se Bogorodici Isus obrati, kada prvi put treba da napravi čudo na svadbi u Kani... Ona ga prije toga drma i kaže mu: "Nema više vina." On joj, bukvalno ovako kaže: "Šta hoćeš, ženo? Moje vrijeme još nije došlo." To je taj odnos koji se, kako je rekla, „preslikava u odnosima sinova i majki. Pogotovo u patrijarhalnim sredinama. Mali je baraba, neka, muško je. Pobio se, bolje da se pobio, nego da plače kao djevojčica.“

 

"To je model kod nas, isto kao kada vidimo udovicu Ražnatović i njenog sina ili sve druge koje imaju poznatu djecu kriminalce ili su sa kriminalcima napravile djecu. To je taj odnos, mama je tu da ga voli i voli što je takav i on kada uvrijedi, na majci je to da proguta. Mame guraju sinove da budu grubijani, ali ipak su one keve, pa će do kraja biti zaštićene. Za mamu sve", izjavila je Biljana.

 

Svetlana Ceca Ražnatović joj je sada odgovorila, navodeći da je bolje da se djeca bave sportom, nego da ih "hvataju" kako od dilera kupuju kokain - aludirajući na to da je 2012. godine policija uhapsila dramsku spisateljicu dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone. Protiv nje MUP je podnio krivičnu prijavu, a zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlaštenog držanja opojnih droga, prijetila joj je kazna zatvora od tri godine.

 

"Gospođo Srbljanović, bilo bi divno da se ne bavite, prije svega, mojom porodicom, a posebno u kontekstu nagađanja, polu laži i laži. Nego da vaši javni nastupi budu vezani za vaš rad, vašu političku karijeru ili ne daj Bože nešto treće. Mogla bih da pomislim šta je razlog i šta vam je toliko pomutilo svijest, pa takve stvari i gluposti pričate. Ali bih se tada ja bavila onim što upravo činite vi, nagađanjima, istinama ili lažima. Tako neka svako zaključi šta mu je drago, a molim vas moju porodicu i mene ostavite na miru. I da, kada je zdravlje u pitanju, bolje da nam se djeca bave sportom nego da ih policija hapsi pored kontejnera dok kupuju drogu od dilera. Pročitala sam, cijenjena profesorko, da ste imali takvo iskustvo i ostala šokirana", rekla je Ceca za Nova.rs kao odgovor Biljani Srbljanović.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još