VIDEO/ Nakon što se pjevač nije pojavio u Sudu BiH

Muriz Memić u društvu Konjevića: 'Šerif je tu, mi smo prijatelji 30 godina, on nije izdajnik'

Hronika05.02.22, 12:17h

Muriz Memić u društvu Konjevića: 'Šerif je tu, mi smo prijatelji 30 godina, on nije izdajnik'
Ne bih volio da se o njemu piše nešto negativno, kazao je hrabri otac Muriz Memić

 

 

Nakon što se pjevač Šerif Konjević prošle sedmice nije pojavio u Sudu BiH kako bi svjedočio u predmetu koji se vodi protiv optuženih Alise Ramić Mutap, njenog oca Zijada Mutapa, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera hotela "Kristal" Muamera Ožegovića, u javnosti su se pojavili brojni negativni komentari na račun bh. pjevača, da je izdajnik, da štiti ubice rahmetli Dženana Memića...

 

Šerif je imao ranije dogovorene obaveze

 

Međutim, Šerif Konjević je danas u društvu Muriza Memića, oca ubijenog Dženana, ekskluzivno za portal "Avaza" objasnio javnosti a što je Muriz i potvrdio, da se ne radi ni o kakvoj izdaji i da su oni veliki prijatelji.

 

- Obzirom da je ovih dana bilo nekoliko negativnih komentara o meni... Znam da treba neko zvučno ime, ali pošto je moj prijatelj Muriz ovdje sa mnom, on će bolje to objasniti, da ja ne pričam puno. Znam da imam obraz i da ga nikada neću dati, a posebno da neću izdati Muriza - rekao je Konjević za portal "Avaza".

 

Potom je Muriz kazao:

 

- Čuli ste da je bilo negativnih komentara o Šerifu, da je pobjegao, da neće svjedočiti, da je izdajnik... Tvrdim da nije tako. Šerif Konjević je tu, bio je u Njemačkoj gdje je imao ranije dogovorene obaveze. Šerif, kao i svaki drugi građanin, kako zakon nalaže, otvorio je svoju kapiju, vrata kuće, zovnuo svog tehničara i ustupio svoje snimke. Šerif dalje nema više ništa s tim. Vidjeli ste u Sudu šta se dešava, da je Hasan Dupovac bez naredbe Suda skinuo snimke. Do Šerifa nije, mi smo prijatelji 30 godina. Ne bih volio da se o njemu piše nešto negativno - pojasnio je Muriz Memić.

 

Neka samo govore istinu

 

Za kraj, Šerif Konjević je poručio:

 

- Biti iskren, znam da je teško, ali to je najvažnije. Svi oni koji se bave lažima i koji lažu oko slučaja “Dženan Memić” neka budu iskreni jer valja umrijeti. Ima raznih ljudi, neka samo istinu govore i to je to.

 

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još