Pogled iz Hrvatske

Monstruozan govor Čovića u NSRS: Treba ga proglasiti personom non grata!

Front01.02.22, 19:41h

Monstruozan govor Čovića u NSRS: Treba ga proglasiti personom non grata!
‘Vi čuvajte Republiku Srpsku!’, zatražio je Čović, posve svjestan da su u temeljima Republike Srpske progon i ubijanje tisuća bosanskohercegovačkih Hrvata, a bogme i Hrvata iz Hrvatske, poput sve one djece koju je u Slavonskom Brodu ubila granata iz – Republike Srpske u nastajanju

 

 

 

Govor koji je danas u NSRS održao lider HDZ-a BiH Dragan Čović bio je monstruozan, stoji u tekstu autora Gordana Duhačeka na portalu Index.

 

Duhaček je kazao da nakon što je vidio što je danas u Banjaluci za govornicom Skupštine RS izgovorio Čović može mirne duše i sa stopostotnom sigurnošću napisati da je taj čovjek veleizdajnik.

 

“Veleizdajnik Hrvata kao naroda, veleizdajnik Bosne i Hercegovine, veleizdajnik općeljudskih, pa, ako hoćete, i kršćanskih vrijednosti. ‘Vi čuvajte Republiku Srpsku! Toliko ste emocija iznijeli sad ovdje da vam na tome svi mogu zavidjeti’, poručio je, između ostaloga, Čović u Banjaluci. U gradu iz kojega su 1992. i 1993. godine sistematski protjerani svi Hrvati koji su tamo prethodno stoljećima živjeli. Protjerani baš zato da bi mogla biti uspostavljena etnički čista Republika Srpska, čije očuvanje sada tako žarko zagovara Čović”, istakao je Gordan Duhaček.

 

I nastavio dalje...

 

“‘Vi čuvajte Republiku Srpsku!’, uskliknuo je Čović, koji sigurno zna što se 1992. godine događalo u Prijedoru i kako je brutalno bilo etničko čišćenje cijelog tog područja od ljudi čiji je jedini krimen bio što su Hrvati ili, tada, muslimani odnosno kasnije Bošnjaci.


Čoviću ne smeta ubijanje Hrvata u BiH i Hrvatskoj u ime nastanka Republike Srpske

 

‘Vi čuvajte Republiku Srpsku!’, zatražio je Čović, posve svjestan da su u temeljima Republike Srpske progon i ubijanje tisuća bosanskohercegovačkih Hrvata, a bogme i Hrvata iz Hrvatske, poput sve one djece koju je u Slavonskom Brodu ubila granata iz – Republike Srpske u nastajanju.

 

Veleizdaja je doista odgovarajuća riječ za opis onoga što je danas učinio Dragan Čović, prijeratni komunist koji se potpisivao ćirilicom, ratni upravnik tvornice koji je Bošnjake logoraše dovodio na ropski rad te nakon svega toga vječni predsjednik HDZ-a BiH, tijekom čijeg se mandata na čelu “stožerne stranke Hrvata” broj tih istih Hrvata u BiH prepolovio“, stoji u tekstu na portalu Indexa.

 

Autor je na račun Čovića iznio niz uvreda i poručio da je danas sve to nadmašio patetičnim, lažljivim govorom u Banjaluci, kakvog se ne bi postidio ni ratni zločinac Radovan Karadžić.

 

“Kako piše Hina, Dragan Čović danas je ohrabrio političare iz Republike Srpske da nastave voditi politiku na dosadašnji način i jačati taj entitet. U prijevodu to znači da je Čović amenovao etničko čišćenje, masovne zločine i genocid, da je ohrabrio nastavak osiromašenja sluđenog naroda koji i dalje živi na području RS-a, da je ohrabrio nastavak korupcije i pljačke te punjenje privatnih džepova Milorada Dodika, svojeg najboljeg jarana, i njegove kriminalne klike. Poručiti vladajućima u RS-u da samo nastave kao i dosad zapravo znači i Srbe koji žive u RS-u i BiH gurati još dalje u moralnu i ekonomsku propast”, ocijenio je Duhaček.

 

Za državni vrh u Hrvatskoj današnji bi Čovićev nastup trebao značiti kraj suradnje s tim veleizdajnikom, dodao je.

 

“Čovićev apel za očuvanje Republike Srpske je stoga nešto poput zadnjeg čavla u kovčegu za Hrvate koji su im u proteklih 30 godina napravili baš dva HDZ-a, onaj hrvatski i onaj bosanskohercegovački. Potpuno posrnuće, gnjusoba najgore kategorije, ma najkraće rečeno – veleizdaja. Svojim današnjim nastupom u Banjaluci, koju je prethodno rado pohodio i na neustavni Dan Republike Srpske kojim se slavi početak rata i genocida u BiH, Dragan Čović bi za svakoga civiliziranog u Republici Hrvatskoj trebao postati persona non grata. Tko ga i dalje bude primao kao relevantnog sugovornika i podržavao zapravo se pridružuje slavljenju genocida i veleizdaje”, poručio je Gordan Duhaček.

 

Opširnije na portalu Index.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 206

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još