VIDEO/ Političar postao hit na društvenim mrežama

Ministra optužili da je nacionalista, on počeo nabrajati djevojake s kojim je bio: Francuskinja, muslimanka, budistkinja, Japanka...

Front31.01.22, 18:51h

Ministra optužili da je nacionalista, on počeo nabrajati djevojake s kojim je bio: Francuskinja, muslimanka, budistkinja, Japanka...
Ministar je, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama

 


Kako bi dokazao da nije nacionalist, ministar nabrajao nacionalnosti djevojaka s kojima je bio: Francuskinja, muslimanka, budistkinja, Japanka…

 

Ministar finansija i socijalne zaštite u vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama zbog načina na koji se pokušao odbraniti od optužbi za nacionalizam.

 

 

Velika bura digla se, naime, u crnogorskoj javnosti nakon govora ministrice obrazovanja, Vesne Bratić, na protestu u Podgorici. Ona je tad, aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila kako “s njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve”.

 

Spajić je zatim, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama.

 

Kao ključni dokaz da nije nacionalistički orijentiran, nabrojao je nacionalnosti djevojaka s kojima je bio.

 

– Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunist… Ja ne mogu zamisliti kontekst u kojem bih se ja mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima – izjavio je Spajić.

 

Inače, Spajić je na Osaka univerzitetu u Japanu studirao na japanskom jeziku kao stipendist Vlade Japana. U okviru razmjene, studirao je i na kineskom tehničkom univerzitetu Xinghua. Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEK biznis univerzitetu, koji je po nekim istraživanjima među vodećima u Evropi. Otud valjda i brojne Spajićeve djevojke različitih nacionalnosti, piše Direktno.rs.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još