Pregovori u Neumu još uvijek traju

Eichhorst: Ostajemo umjereni optimisti, dajemo vremena političarima

Front29.01.22, 14:47h

Eichhorst: Ostajemo umjereni optimisti, dajemo vremena političarima
Moram također reći da svi politički subjekti koji su prisutni pokazali su izuzetnu konstruktivnost, kaže Eichhorst

 

 

 

Drugi dan službenih pregovora o izmjenama izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini koji se vode u Neumu. Poslije održanih sastanaka javnosti su se obratili direktorica za Zapadni Balkan pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Matthew Palmer. Eichhorst je naglasila da ostaju umjereni optimisti, te da daju vremena političarima da se dogovore i razgovaraju.

 

Eichhorst se na početku svim političkim subjektima zahvalila,kako je rekla, ne samo sto su došli u Neum nego su i ostali sve dane tu.

 

“Moram također reći da svi politički subjekti koji su prisutni pokazali su izuzetnu konstruktivnost. Možemo svi biti svjedoci jednog ozbiljnog angažmana po brojnim pitanjima. Žalim što nemam više informacija koje bi vam mogla dati, razlog je što moramo dati političarima da odluče i razgovaraju o tome”, kazala je Eichhorst, dodajući da opredjeljenje je svakako tu prisutno.

 

“Ostajemo umjereni optimisti da ćemo se iznaći rješenje”, podcrtala je Eichhorst.


(N1, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!