VIDEO/ 'Neće ostati na ovome'

Zoran Čegar o snimku s parkinga: Reagirao sam jer je rekao kolegi 'Što si parkirao ovdje auto, na privatno zemljište pi*** ti materina, hajde mrš odavde'

Hronika27.01.22, 12:29h

Zoran Čegar o snimku s parkinga: Reagirao sam jer je rekao kolegi 'Što si parkirao ovdje auto, na privatno zemljište pi*** ti materina, hajde mrš odavde'
Ja ću sada tražiti originalan snimak da se dostavi i da ovaj koji se predstavlja kao bespomoćni parking radnik, nije nikakav parking radnik nego jedan kriminalac i tražit ću da mu se uzme dlaka, da se pomokri i da mu se uzme krv, kaže Čegar

 

 

Nakon što su mediji objavili snimak na kojem se vidi kako Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a, tuče radnika parkinga u prisustvu još dvojice policajca Kantonalnog MUP-a, on je u izjavi za Avaz objasnio kako je došlo do nemilog događaja. 


- Prvo, to nije nikakav parking, i to nije nikakav radnik na parkingu nego kriminalac koji reketira raju. Taj navodni radnik je jedan obični kriminalac. Taj bespomoćni parking radnik je sačekao nas trojicu i mom kolegi je rekao doslovno: "Što si parkirao ovdje auto, drotovski, na privatno zemljište pi*** ti materina, hajde mrš odavde". Ovo je istina, ja ću tražiti poligraf da se ide, da se dokaže ova haranga protiv mene i mojih kolega - kaže Čegar. 


Potom je prepričao nastavak incidenta.


- Ja sam mu rekao: "Šta to ti govoriš ovlaštenom službenom licu?" On mi je rekao: "Hajde mrš odavde i ti, nemoj sad da ti jeb** mater, drotino jedna". Onda je on mene trznuo, a ja sam ga ošamario. Na što je on meni ponovo rekao: "E za ovo ću ti jeb*** mater". I onda je dobio i s druge strane. Znači prvo, ja neću dozvoliti da mene neko pljuje, da mi psuje majku pogotovo ne u uniformi, jer ja nisam od onih policajaca koji su dozvolili da ih pljuju, da ih šamaraju, da ih reketiraju, i da rade za narko kartele. Svaka čast poštenim policajcima i uvijek sam s njima, ali zna se da ima i ovog kukolja u našim redovima - pojašnjava Čegar.


Kaže da će tražiti poligraf ali i da je svjestan zašto se snimak objavljuje skoro 20 dana nakon njegovog nastanka. 


- Ja ću sada tražiti originalan snimak da se dostavi i da ovaj koji se predstavlja kao bespomoćni parking radnik, nije nikakav parking radnik nego jedan kriminalac i tražit ću da mu se uzme dlaka, da se pomokri i da mu se uzme krv. A tako isto nama trojici, da se vidi ko je narkoman, ko diler, a ko kriminalac. Ovo neće ostati na ovome. Ali ovom prilikom da im poručim da su ova leđa nosila puno veće breme od ovoga. Ja se nisam nimalo nasekirao - dodaje Čegar.


Na kraju je ponovio da neće dopustiti da kriminalci pljuju po policiji.


- Njima je trebalo 20 dana da objave snimak. Zato je situacija u državi i u gradu ovakva, što udaraju po policajcima koji se mrznu na minus 15. Neće kriminalci pljuvati po policiji, tući policiju, psovati majku i nazivati ih pogrdnim imenima. Ako sam nešto slagao, ja ću odgovarati - rekao je na kraju Zoran Čegar.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 135

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još