Kolegij Skupštine KS

Najavljeno imenovanje novog Nezavisnog odbora, zakazana i hitna sjednica o aktuelnoj temi ukidanja pondera 2

Front26.01.22, 12:13h

Najavljeno imenovanje novog Nezavisnog odbora, zakazana i hitna sjednica o aktuelnoj temi  ukidanja pondera 2
Uz Prijedlog Budžeta KS za 2022. godinu, kao najznačajnije tačke, na ovoj sjednici će biti riječi i o Programu rada i finansijskom planu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu, kao i o izmjenama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

 

 

 

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo danas je odlučio da se dnevni red 48. sjednice Skupštine KS, koja je zakazana za ponedjeljak, 31. januara 2022. godine, proširi sa nekoliko tačaka, među kojima su Prijedlog odluke o razrješenju Nezavisnog odbora Skupštine KS uz Prijedlog odluke  o imenovanju novog Nezavisnog odbora.

 

Uz Prijedlog Budžeta KS za 2022. godinu, kao najznačajnije tačke, na ovoj sjednici će biti riječi i o Programu rada i finansijskom planu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu, kao i o izmjenama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

 

Kolegij je prihvatio prijedlog Ministarstva zdravstva KS da se, usljed pogoršanja epidemiološke situacije i enormnog povećanja zaraženih koronavirusom, a u skladu i sa važećom naredbom Federalnog kriznog štaba i ograničenog okupljanja u zatvorenom prostoru do 30 osoba, ova sjednica održi ONLINE.

 

Danas je za 01. februar 2022. godine zakazano i održavanje Hitne sjednice Skupštine KS na temu aktuelne situacije vezane za donošenje izmjena federalnog Zakona o pripadnostima javnih prihoda, a kojim se Kantonu Sarajevo ukida do sada važeći ponder 2 u raspodjeli ovih prihoda,  što će predstavljati ozbiljan finansijski udar na Budžet KS - navode iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!