jedna od najvećih u Evropi

Zapošljava inženjere u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, Bjeljini...: Kompanija HTEC osigurala investiciju od 140 miliona dolara!

Biznis Klub26.01.22, 11:25h

Zapošljava inženjere u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, Bjeljini...: Kompanija HTEC osigurala investiciju od 140 miliona dolara!
Osnivači HTEC Group su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, gdje kompanija već dvije godine posluje, a trenutno je prisutna kroz četiri kancelarije – u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Bijeljini. Sjedište kompanije je danas u San Francisku

 

 


HTEC Group, jedna od najbrže rastućih kompanija u regionu, koja zapošljava inženjere u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Bjeljini, objavila je partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brighton Park Capital, koja će uložiti 140 miliona dolara u globalni rast ove kompanije za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda.

 


Ovo manjinsko ulaganje jedna je od najvećih investicija prve runde ikada realizovanih u Evropi. Predstavnici HTEC Group najavljuju da će im ona omogućiti nastavak širenja kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo, ali i ulaganja u organski rast te zapošljavanje i razvoj najboljih stručnjaka u jugoistočnoj Evropi.


- Brighton Park tim je impresivan. Lična reputacija, kredibilitet u industriji i prethodno iskustvo svih članova tima ono su što nas je, ispred svega, motivisalo da uđemo u ovo partnerstvo. Srećan sam što će nam se Mark Dzialga i Kevin Megan pridružiti u upravnom odboru kompanije i siguran sam da ćemo zajedno izgraditi HTEC Group u jednu od najuspešnijih tehnoloških konsultantskih kompanija na svijetu - rekao je tim povodom Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group.

 

aleksaandar-cabrilo

 

O kompaniji HTEC Group

HTEC Group je globalna kompanija koja pruža usluge konsaltinga, softverskog inženjerstva i razvoja digitalnih proizvoda najuspješnijim svjetskim tehnološkim kompanijama, brzo rastućim startapima i korporacijama sa Fortune 500 liste.
Osnovana je u Beogradu, sa sjedištem u San Francisku, lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj i Sloveniji te 15 tehnološko-razvojnih centara širom Jugoistočne Evrope.
HTEC Group se pozicionirao kao snažan strateški partner koji svojim klijentima pomaže u transformaciji poslovanja kroz razvoj naprednih tehnologija, digitalnih proizvoda i platformi u zdravstu, trgovini i prodaji, prevozu i logistici, finansijama, medijima, čistoj energiji, nauci i inženjerstvu.

O kompaniji Brighton Park

Brighton Park je investiciona firma iz Amerike, koja je specijalizovana za ulaganje u softverske, tehnološke i zdravstvene usluge. Firma investira u kompanije koje pružaju veoma inovativna rješenja, postavljajući se kao partner najboljim menadžerskim timovima.
Kroz namjenski kreirane kapacitete, prilagođene specifičnostima svake kompanije, Brighton Park pruža dodatu vrijednost svim kompanijama u svom portfoliju tako što svojim ulaganjem i djelovanjem odgovara na jedinstvene potrebe svake od njih.

Iz kompanije navode kako investicija ovih razmjera svjedoči o uspjehu, kvalitetu usluge i vrijednosti koju HTEC Group donosi svojim klijentima. Ovaj nevjerovatan iskorak na našim prostorima potvrda je stručnosti lidera i IT eksperata iz ugla svjetskih investitora, a o njegovom značaju u globalnim poslovnim okvirima dovoljno svjedoči činjenica da su vijest o partnerstvu HTEC Group i Brighton Park Capital prvi objavili najuticajniji svjetski mediji, kao što su Reuters, Bloomberg, Business Insider...


- Kombinujući sofisiticirano inženjerstvo sa najboljim produktnim inovacijama i dizajnom, HTEC strateški radi na tome da se pozicionira kao globalni lider u razvoju digitalnih proizvoda. Mi smo veoma srećni što možemo da podržimo kompaniju koja pruža ovakve mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo svojom ekspertizom u industriji moći da pomognemo kompaniji da se dalje razvija i da svoje usluge pruži još većem broju vodećih svjetskih kompanija - poručio je Mark Dzialga, partner u grupi Brighton Park.


Osnivači HTEC Group su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, gdje kompanija već dvije godine posluje, a trenutno je prisutna kroz četiri kancelarije – u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Bijeljini. Sjedište kompanije je danas u San Francisku, svoja lokalna predstavništva i razvojne centre ima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji i brojnim zemljama naše regije, koja će biti u fokusu razvoja nakon ozvaničenog partnerstva.


- Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama, kako bismo privukli najbolje kreativce i inženjere, te tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svih naših ljudi, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrijednosti klijentima. Mi vidimo HTEC kao mjesto na kojem najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal - najavio je Čabrilo.


U sklopu ove strategije, HTEC Group nedavno je izvršio i veliku akviziciju Momentum Design Lab-a, studija za produktni dizajn iz Sicilijumske doline. O HTEC Group kao poželjnoj kompaniji za sve stručnjake govori i podatak da je ovaj internacionalni tim nedavno dobio svog 1000. zaposlenog, a jubilarni član pridružio se upravo lokalnoj kancelariji u Sarajevu. U ovom momentu, kompanija ima više od 250 otvorenih pozicija i aktivno zapošljava više od 70 stručnjaka mjesečno u oblastima produktnog konsaltinga, dizajna i inženjerstva na svim svojim lokacijama.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!