od 25. do 30. januara

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Eichhorst i viši zvaničnik SAD za izbornu reformu Palmer u posjeti BiH

Front25.01.22, 14:56h

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Eichhorst i viši zvaničnik SAD za izbornu reformu Palmer u posjeti BiH
Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora EU i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminisala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava

 

 

 

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i viši zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova SAD zadužen za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini, Matthew Palmer, posjetit će BiH u periodu od 25. do 30. januara 2022. godine.

 

Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora EU i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminisala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava.

 

Tokom posjete sastat će se sa Interresornom radnom grupom, Zajedničkim kolegijumom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i sa liderima političkih stranaka u BiH.

 

Predstavnici medija su pozvani na izjave za medije koje će biti upriličene nakon sastanka direktorice Eichhorst i višeg zvaničnika SAD Palmera sa Zajedničkim kolegijumom, a koji će se održati u srijedu, 26. januara 2022. godine sa početkom u 09:00 sati u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!