Video/ Gostovao na Face TV

Otac Mateja Periša: Dvije su rupe u snimcima... Mobitel može dati signal jedino ako je na površini! To mi daje nadu...

Hronika22.01.22, 11:35h

Otac Mateja Periša: Dvije su rupe u snimcima... Mobitel može dati signal jedino ako je na površini! To mi daje nadu...
Prošlo je 20 dana od njegovog nestanka. Prvi put sam se u policiji sreo sa ženom koja se predstavila kao Matejeva djevojka i plakala je. Bila je izložena prozivkama; sama se prijavila policiji - rekao je Nenad Periš

 

 

Sinoć je na Face TV u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića gost bio Nenad Periš, otac Mateja Periša, mladića nestalog u Beogradu u noći sa 30. na 31. decembar.


- Ovo je košmar. Živim za danas, molim Boga za sutra, da nađem svog Mateja. Nadam se da ću opet zagrliti Mateja; ako Bog odluči drugačije, nosit ću svoj križ - kaže Nenad Periš.


- U stalnom sam kontaktu s MUP-om Srbije, a postoji dosta dezinformacija u javnosti. Samo jedno mi je važno: da nađem svog sina. Živim u nadi da ću ga pronaći - naglasio je Periš, te pojasnio da posto je crne rupe na snimcima:


- Dvije su rupe: izlazak iz bara koji nije snimljen i druga je spuštanje Mateja s terase visine 15 metara, s koje postoji mogućnost da padneš. Rekli su mi da je moguće izaći, a da te kamere ne vide. Zadnji signal mobitela koji je dao prema satelitu je kod ostrva koji je u blizini njegovog izlaska iz objekta. Mobitel može dati signal jedino ako je na površini. To mi vraća nadu. Policija sve obrađuje stručno; imali smo sastanak i očekujem nove informacije uskoro. Stalno razmišljam koji su razlozi, zašto je trčao, zašto je zaustavljao taksi... To mi je ukazalo da je Matej otišao i vratio se u lokal. Pokušao je ući u taksi prvo na zadnja pa na prednja vrata, a taksista mu je rekao da nije slobodan - objasnio je Nenad Periš.


- Prošlo je 20 dana od njegovog nestanka. Prvi put sam se u policiji sreo sa ženom koja se predstavila kao Matejeva djevojka i plakala je. Bila je izložena prozivkama; sama se prijavila policiji - rekao je Nenad o Matejevoj prijateljici Maji Sopti.


Kompletan razgovor pogledajte u videu.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!