Nakon sastanka s Lavrovom u Ženevi

Blinken: Rusija će se suočiti s brzim, teškim i jedinstvenim odgovorom ukoliko napadne Ukrajinu

Front21.01.22, 20:17h

Blinken: Rusija će se suočiti s brzim, teškim i jedinstvenim odgovorom ukoliko napadne Ukrajinu
Blinken je kazao nakon razgovora u Ženevi da je Washington pristao da preda pisane komentare Rusiji nakon što je Moskva zatražila sigurnosne garancije, uključujući i obećanje da se Ukrajina nikada neće pridružiti NATO-u

 

 

Američki državni sekretar Antony Blinken izjavio je nakon razgovora s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom da će se Moskva suočiti s “brzim, teškim i  jedinstvenim odgovorom” ukoliko napadne Ukrajinu.

 

Blinken je kazao nakon razgovora u Ženevi da je Washington pristao da preda pisane komentare Rusiji nakon što je Moskva zatražila sigurnosne garancije, uključujući i obećanje da se Ukrajina nikada neće pridružiti NATO-u.

 

On je opisao današnje razgovore s Lavrovom, koji su imali za cilj da ublaže napetosti otkako je Rusija počela gomilati vojnike u blizini ukrajinske granice, kao iskrene i korisne.

 

- Bili smo jasni, ukoliko bilo kakve ruske vojne snage pređu preko ukrajinske granice, to je nova invazija. Na nju će biti odgovoreno brzim, teškim i jedinstvenim odgovorom Sjedinjenih Država i naših partnera i saveznika - izjavio je šef američke diplomatije, prenosi Reuters

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još