VIDEO/ Potraga ušla u treću nedjelju

Novi snimak nestalog Mateja Periša: S kolegama na brodu

Hronika21.01.22, 18:44h

Novi snimak nestalog Mateja Periša: S kolegama na brodu
Zasad nema informacija o tome koje bi mogle da ukažu na okolnosti pod kojima se dogodio mladićev nestanak. Kobne večeri njega su snimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a na njima se vidi kako Matej trči, zaustavlja taksi vozio, a potom se spušta stepenicama koje vode ka rijeci Savi

 

 

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem uveliko je ušla u treću nedjelju, a javnosti još uvijek nije poznat nijedan konkretan trag istrage. Kako se ranije pisalo, Periš je radio na turističkim brodovima, kao i dosta njegovih prijatelja, što je i zabilježeno video-snimkom koji je prije izvjesnog vremena objavljen na internetu.

 

Riječ je o video-snimku agencije za koju je nestali Periš svojevremeno radio, odlazeći na jednodnevne ture brodovima.

 

 

Inače, njegove kolege i poznanici iz Splita imaju samo riječi hvale o njemu, izražavajući veliku zabrinutost zbog nestanka. Njegovi prijatelji konstantno apeluju na društvenim mrežama da se javi svako ko ima bilo kakvu informaciju o Mateju, a koja bi eventualno unaprijedila potragu za nestalim mladićem.

 

Podsjećamo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba "Gotik", odakle mu se gubi svaki trag. Periš je sa svojim prijateljima došao iz Splita, kako bi se proveli za novogodišnje praznike.

 

Mediji su ranije objavili da je Splićanin povremeno radio i kao skiper na brodovima, što možemo vidjeti prema video-snimku, na kojem se Matej vidi u više kadrova.

 

Takođe, pojavljivali su se i navodi da je radio za Splićanku Maju Soptu, koja je posljednji Perišev kontakt uoči nestanka.

 

"On je zlatan momak, ne može bilo ko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu, već sa običnim izletničkim brodovima", rekla je Maja nedavno za TV Prvu.

 

Zasad nema informacija o tome koje bi mogle da ukažu na okolnosti pod kojima se dogodio mladićev nestanak. Kobne večeri njega su snimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a na njima se vidi kako Matej trči, zaustavlja taksi vozio, a potom se spušta stepenicama koje vode ka rijeci Savi.

 

Ujedno, to je i posljednji snimak na kome se mladić vidi. Potraga policije koncentrisana je na rijeku Savu, jer se sumnja da je nestali Splićanin kobne večeri upao ili ušao u vodu.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!