UVAŽENA ŽALBA OPTUŽENIH

Pala optužnica u slučaju 'Sarajevo Tower': Ukinuta presuda Općinskog suda

Biznis Klub20.01.22, 15:49h

Pala optužnica u slučaju 'Sarajevo Tower': Ukinuta presuda Općinskog suda
Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje

 

 


Kantonalni sud u Sarajevu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka ukinuo je Presudu Općinskog suda Sarajevo u slučaju „Sarajevo Tower“, saopćeno je iz Press-a Sarajevo Tower.
 

U ponovnom postupku, naloženo je prvostepenom sudu provesti sve ranije dokaze, a po potrebi i nove, otkloniti povredu krivičnog postupka, a nakon svih provedenih dokaza savjesno ocijeniti iste i po mogućnosti donijeti pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku.


Podsjećamo da je sudija Dragan Vukajlović iz Općinskog suda Sarajevo nepravosnažno osudio Elvedina Mahmutovića, direktora kompanije „Smart Invest“ d.o.o. Sarajevo, i Sedina Halilagića, ovlaštenog predstavnika na projektu „Sarajevo Tower“, na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine te izrekao sigiurnosne mjere osiguranja zabrane obavljanja funkcije u FBiH u trajanju od četiri godine.

 

elvedin-mahmutovic-sarajevo-tower sedin-halilagic-sarajevo-tower
Elvedin Mahmutović, direktor kompanije „Smart Invest“ d.o.o. Sarajevo
Sedin Halilagić, ovlašteni predstavnik na projektu „Sarajevo Tower“


Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, navodi se u saopćenju.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još