VIDEO/ ako nemate hljeba, jedite kolače

Ministrica Turković (opet) šokira: 'Građani su razmaženi... Imamo dobar život, ko ima toplinu u domu, svjetlo, nešto da pojede, ne smije biti umoran!'

Front20.01.22, 11:06h

Ministrica Turković (opet) šokira: 'Građani su razmaženi... Imamo dobar život, ko ima toplinu u domu, svjetlo, nešto da pojede, ne smije biti umoran!'
Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život... Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi - poručila je ministrica Turković građanima BiH

 

 

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković gostovala je na Hayat TV-u, u emisiji '7 Plus', gdje je odgovarala na brojna aktuelna pitanja iz političkog života Bosne i Hercegovine, a na kraju razgovora odgovarala je i na pitanja o materijalnom stanju bh. građana.


Na pitanje kada bi siituacja u BiH mogla postati bolja, ministrica Turković je samouvjereno utvrdila da "ona svakim danom postaje sve bolja":  

 

- Ima ova 2022. godina nekih sličnosti sa '92. ali kad se mjeri opasnost, to se ne može porediti... Tada je sedam divizija bilo ovdje. S jedne strane ste imali goloruk narod, a s druge profesionalno osposobljenu vojsku. I taj goloruki narod je odbranio svoju državu i nastavio svoj put dalje. Znate, ništa se ne dobiva bez napora i rada. Postojale su i druge evropske zemlje koje su prolazile kroz ono što mi danas prolazimo i ne vidim zašto bi Bosna i Hercegovina i njeni građani bili toga pošteđeni i imali neki idilični život. Naravno, treba da se izgradimo, dokažemo, treba da se izborimo...


Na pitanje novinarke da li su građani umorni od te borbe, ministrica Turković je nastavila:


- Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život... Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi. Kada odem, naprimjer, u SAD, ako njih uzmemo kao vrhunac razvoja i demokratije i ljudskih prava i zaštite, ja se iznenadim koliko oko State Departmenta vidim šatora u kojima su smješteni beskućnici. Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima... Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini - zaključila je Bisera Turković.


Ministrica je tako sve koji su je slušali podsjetila na čuvenu, brutalnu izjavu "ako nemate hljeba, jedite kolače", koja je postala sinonim za bahatost vlasti.


Okrutna rečenica pripisuje se Mariji Antoaneti, kraljici Francuske iz 18. vijeka, jer je bila poznata po rasipništvu, iako u historijskim zapisima postoje tvrdnje da ona to nikada nije izgovorila.


Kako god, mninistrica Turković jeste izgovorila sve baš kako je navedeno, a u to se možete uvjeriti i sami...  

 


 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 160

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još