uslijed aktuelne krize u bih

Čedomir Jovanović: Milorad Dodik je gotov, on politiku može voditi još samo s medvjedima na Grmeču!

Front18.01.22, 08:54h

Čedomir Jovanović: Milorad Dodik je gotov, on politiku može voditi još samo s medvjedima na Grmeču!
Čedomir Jovanović je kazao kako je Dodikovo vrijeme prošlo te kako je lider SNSD-a svoju političku sudbinu zapečatio glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske

 

 

 

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a, govorio je o političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, komentirao sastanak predsjednika Srbije Aleksandara Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te izrazio pesimizam kada je u pitanju rješenje političke krize u BiH u izbornoj godini.

 

Čedomir Jovanović je kazao kako je Dodikovo vrijeme prošlo te kako je lider SNSD-a svoju političku sudbinu zapečatio glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te kako je rekao: „Dodik svoju politiku može voditi još samo na Grmeču s medvjedima“!


Za lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića rekao je kako je sam priznao da je ustaša, upozorio da u zapadom dijelu Mostara još uvijek imamo ulicu zloglasnog ustaškog ministra Mile Budaka, te kako Čović godinama ponavlja mantru o legitimnom predstavljanju, podsjetivši kako su na proteklim izborima HDZ-ovi predstavnici u vlasti izabrani srpskim glasovima.

 

Jovanović je u gostovanju u programu OBN televizije ukazao na opasnost kojom Dodik i Čović pokušavaju razbiti Bosnu i Hercegovinu, ali i kako se nada da do novog rata u BiH neće doći, jer smatra da se vrijeme iz aprila 1992. neće ponoviti.


Za opoziciju u bh. entitetu Republika Srpska Jovanović kaže kako je dobro što nisu glasali za pogubne odluke u NSRS-u koje je nazvao katastrofalnim po srpski narod u BiH.

 

Jovanović je osudio dolazak delegacije Vlade Republike Srbije na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske i poručio kako bh. pravosudne institucije drže ključ za rješavanje političke krize u BiH i odlazak političara koji žele razbiti Bosnu i Hercegovinu.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 104

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još