ODGOVORNOST POLITIČKIH AKTERA

Na sastanku sa ministricom Turković, Schmidt kratko i jasno: Smanjujte tenzije u BiH, nema vraćanja unazad!

Front14.01.22, 18:38h

Na sastanku sa ministricom Turković, Schmidt kratko i jasno: Smanjujte tenzije u BiH, nema vraćanja unazad!
Napominjući da se Bosna i Hercegovina suočava s ozbiljnom krizom, visoki predstavnik je naglasio čvrsto opredjeljenje međunarodne zajednice za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i njenog puta da postane energična, demokratska i prosperitetna zemlja

 

 


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt izjavio je na sastanku s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković da politički akteri u zemlji, posebno rukovodstvo Republike Srpske, imaju odgovornost za smanjenje trenutnih političkih tenzija u BiH, a posebno odustajanjem od pokušaja vraćanja unazad te od drugih koraka usmjerenih na podrivanje i destabilizaciju države, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

 
To znači politiku okončanja blokade institucija na državnom i federalnom nivou, nulte tolerancije prema retorici podjela i mržnje te nastavka aktivnosti nužnih za unapređenje prijekopotrebnih reformi koje Bosni i Hercegovini trebaju ako želi da se kreće putem EU integracija.


Napominjući da se Bosna i Hercegovina suočava s ozbiljnom krizom, visoki predstavnik je naglasio čvrsto opredjeljenje međunarodne zajednice za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i njenog puta da postane energična, demokratska i prosperitetna zemlja.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još