POSLJEDNJI POZIV NA NJEGOVOM TELEFONU

Ko je Splićanka koju je Matej Periš zvao prije nestanka: I ona je tada bila u Beogradu, tražio je informaciju...

Hronika14.01.22, 17:46h

Ko je Splićanka koju je Matej Periš zvao prije nestanka: I ona je tada bila u Beogradu, tražio je informaciju...
"Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije kojima ona raspolaže"

 

 


 

Jučer je iz srpskog MUP-a procurila informacija da inspektori s hrvatskim kolegama istražuju što je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svojeg prijatelja u noći nestanka.


Naime, utvrđeno je kako je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija vjeruje kako bi njezin iskaz mogao biti ključan u rasvjetljavanju njegova nestanka o kojem se još uvijek premalo zna, a ušli smo petnaesti dan potrage.


Večernjem listu potvrđeno je od izvora bliskog istrazi, ali i od Matejeva prijatelja koji je s njim boravio u Beogradu, da je riječ o Splićanki (puni podaci poznati redakciji) i sestri njihova dobrog prijatelja koju će hrvatska policija uskoro opet detaljno ispitati. Prema neslužbenim informacijama, ona se još uvijek nalazi u Beogradu.


Taj prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njezin dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.


O Splićanki, čiji identitet nećemo objaviti zbog tajnosti istrage i poštovanja njezine privatnosti, Večernji je doznao da je vlasnica tvrtke koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita te da je vlasnica plovila kojim ljeti za turiste organizira izlete po Jadranu.


Pohađala je privatnu gimnaziju u Splitu te je studirala u Zagrebu na uglednom privatnom fakultetu ekonomskog smjera.


Kontaktirali su je, ali neposredno nakon poziva deaktivirala je društvene mreže.


Uspjeli su stupiti u kontakt s njezinim bliskim rođakom koji se također bavi turizmom i s kojim je svojedobno poslovno surađivala. On tvrdi da s njom već neko vrijeme nije u kontaktu i da su se razišli privatno i poslovno.


- Ne bih htio pričati o toj osobi. Nemam njezin broj, izbrisao sam ga. Nisam više ni u kakvoj komunikaciji s njom - kazao je rođak Splićanke.


Međutim izvor upućen u istragu za Večernji list tvrdi:


- Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda, jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske - kaže naš izvor.


Podsjetimo, srpski Kurir jučer je objavio dio njezina iskaza u kojem stoji kako ju je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumjela zbog buke u klubu. Ako je vjerovati tim informacija, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.


Dodajmo i ovdje da bliski Matejev prijatelj nije mogao potvrditi da ju je on zvao iz Gotika već samo iz restorana, pa je taj dio priče i dalje nejasan.


Za kontekst ove priče važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana prije Silvestrova, a na svojim je društvenim mrežama podijelila tada fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Sava nova.


S druge strane, izvor Večernjeg lista blizak istrazi tvrdi da je ideja bila prijateljevu sestru upitati detalje o noćnom životu, ali ostaje nepoznato je li se s njom išao naći u restoran u kojem je ona boravila ranije ili ju je zatražio neku informaciju pa bi mu ona eventualno proslijedila neku lokaciju na koju je trebao doći.


- Ona sigurno zna je li se s njim trebala susresti ili ju je on možda pitao gdje može nešto obaviti, do nečega doći i slično. Ona je navodno policiji kazala da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja. Ako mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, primjerice, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja - kaže izvor dodajući kako je nesumnjivo da je Matej slijedio određenu trasu.


To ide u prilog tezi da je Matej itekako znao kamo trči i da je trebao stići do nekog cilja. Trčao je suvislo, a njegovo kretanje preklapa se s rutom koju Google Maps prikazuje kao najbržu prema restoranu Sava nova. Čak je pokušao zaustaviti i taksi.


No, napomenimo da nije potvrđeno gdje je točno u noći Matejeva nestanka Splićanka boravila u Beogradu.


- Jednostavno ne vjerujem da bi Matej sam od sebe skočio u rijeku. Čini se da je on iz kluba otrčao kako bi se našao s njom ili s nekim s kim ga je ona spojila. Što se dogodilo dalje i je li pritom upao u neki problem, ključan je misterij - kaže sugovornik Večernjeg lista.

 

NOVA SAZNANJA
Matej Periš znao je gdje ide i planirao se vratiti u klub: Trčao je trasom koju Google navigacija nudi kao najbolji put prema ovom restoranu...

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!