Uputio im oštar dopis

Vranić naredio Općoj bolnici da vrši PCR testiranja: Biću prinuđen iskoristiti zakonske mogućnosti...

Hronika12.01.22, 12:35h

Vranić naredio Općoj bolnici da vrši PCR testiranja: Biću prinuđen iskoristiti zakonske mogućnosti...
Ukoliko niste u mogućnosti za istim, a da ste imali šest mjeseci da izvršite sve potrebno za obavljanje analize uzoraka na Covid-19 u vašoj ustanovi, biću prinuđen iskoristiti sve svoje zakonske mogućnosti, naveo Vranić

 

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić uputio je naredbu Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu da odmah počne s vršenjem PCR testiranja.


U dopisu u koji N1 ima uvid, ministar Vranić navodi kako Opća bolnica posjeduje PCR aparat za analizu uzoraka na Covd-19 kao i odjeljenje za mikrobiologiju s potrebnim kadrom.


“Ukoliko niste u mogućnosti za istim, a da ste imali šest mjeseci da izvršite sve potrebno za obavljanje analize uzoraka na Covid-19 u vašoj ustanovi, biću prinuđen iskoristiti sve svoje zakonske mogućnosti i obavijestiti sva sredstva informisanja o ovom problemu. Ne bih želio ovo shvatiti kao vid opstrukcije u radu i borbi protiv Covda-19“, naveo je Vranić.


Dodao je kako smatra da su Ministarstvo zdravstva i Vlada KS kao i ZZO KS učnili više nego što je potrebno da im se omogući urgentno svaka tražena finansijska, kadrovska i materijalna logistika.


“Molim vaš odgovor odmah, u protivnom, poduzet ću sve ingerencije Ministra”, poručio je Vranić.


Dokument je poslan direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću i predsjedniku UO Seadu Želji.


Podsjetimo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jučer je uputio dopis ministru Vraniću u kojem traži da se omogući PCR testiranje na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama poput Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavod za javno zdravstvo i JU Domovi zdravlja KS.

 

dopis-opca-bolnica

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!