Konaković o Fortinoj izjavi

Stranke u kojima se govori engleski znaju da Forto nije napao ni borce ni seljake... Postoji razlika između papka i seljaka!

Front11.01.22, 11:00h

Stranke u kojima se govori engleski znaju da Forto nije napao ni borce ni seljake... Postoji razlika između papka i seljaka!
Prije nego se rasprava razvila u tom pravcu, nekoliko zastupnika/ca i članova SDA su brutalnim lažima, onako kako to često rade, izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezali sa agresijom na BiH, napisao je Konaković

 

 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na svojoj Facebook stranici, a kasnije i na Twitteru, oglasio se povodom izjava premijera Kantona Sarajeva, Edina Forte, za britanski 'Guardian'. Konakovićeve objave prenosimo u cjelosti:

 

- Svaka javna riječ izabranih zvaničnika se analizira.


Ako, mislim da tako i treba.


Jučer je jedna takva izjava premijera Forte izazvala lavinu komentara. Nekoliko medija tražilo je da izjavu komentarišem.


Da sam imao vremena komentarisati, moj bi komentar bio identičan komentaru Udruženja poljoprivrednika, jedinom razumnom saopštenju koje sam vidio.
Saopštenju koje pravi razliku između papka i seljaka, kratko i precizno.


Možda bih još samo dodao da se prostor koji dobiješ u Guardianu može bolje iskoristiti i da u tom prostoru treba poslati pozitivne poruke o našoj domovini, promovisati njene vrijednosti i potencijale.


Prije nego se rasprava razvila u tom pravcu, nekoliko zastupnika/ca i članova SDA su brutalnim lažima, onako kako to često rade, izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezali sa agresijom na BiH.


Zajedno sa njima i poznati twitteraš sa boravištem u USA, notorni ljevičar i SDA-ovac u isto vrijeme, sličnu hajku pokreće.


Još jednom su zloupotrijebili našu časnu borbu, šehide, poginule borce, Armiju RBiH i druge simbole u korist prikupljanja jeftinih političkih poena i diskreditacije političkih rivala.


Na najgori mogući način su slagali.


Stižu i zvanična saopštenja iz SDA, SBB i SBiH.


Ne čudi da SDA sa ove dvije stranke/satelita reaguje slično. Identična saopštenja, prepuna “brige za borce” i uvreda na račun premijera, svi naravno traže ostavku.

 

Danas naslovnice novina, jučer portala.

 

Ako svjesno lažu, strašno je.

 

Posebno oni koji sebe zovu vjernicima, a znaju da vjernik ne laže.


Ako baš niko od njih ne govori engleski ili ne poznaje nekoga ko govori engleski, bruka je.


p.s


Potpuno drugačije ova rasprava sa sarajevskih mindera izgleda iz Bratunca, Janje, Zvornika i Brčko distrikta BiH.


Danas idemo u Banju Luku i Prijedor.


Pozivam vas sve zajedno da energiju uložimo u borbu protiv Dodika i procesa koje vodi.


Da obiđemo ljude koji se u strahu bude u manjem bh. entitetu - poručio je putem Facebooka Elmedin Konaković.

 

 

Nešto kasnije Konaković se oglasio i na Twitteru, napisavši:

 

- Stranke u kojim rukovodstvo govori engleski nisu poslale saopštenje kako je Forto napao borce. Mogao je naravno u Guardianu pametnije iskoristiti prostor, ipak je premijer, to se slažem - napisao je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 106

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još