Nastavlja se potraga

Konačno su otkrili: Poznato gdje se ugasio mobitel nestalog Mateja Periša

Hronika10.01.22, 16:07h

Konačno su otkrili: Poznato gdje se ugasio mobitel nestalog Mateja Periša
Matejev otac Nenad Periš ranije danas je poručio kako će ostati u Beogradu sve dok god se ne pronađe njegov sin

 

 


 

Jedanaesti je dan potrage za nestalim Matejem Perišem, a u ponedjeljak su bazne stanice potvrdile da se mobitel 27-godišnjeg Splićanina ugasio u blizini restorana na Sava promenadi. Na tome je mjestu signal posljednji put registriran.

 

“Bazne stanice pokazuju da se telefonu gubi trag upravo ovdje, u blizini restorana. Pretpostavlja se da je telefon prestao raditi kad je ušao u vodu”, kazao je izvor za Kurir.

 

Matejev otac Nenad Periš ranije danas je poručio kako će ostati u Beogradu sve dok god se ne pronađe njegov sin.

 

“Jučer je MUP provjeravao neke lokacije u Beogradu na kopnu i nastavlja se potraga na Dunavu. Nadam se da ću se danas vidjeti sa pripadnicima MUP-a. Vrijeme je loše, vidjet ćemo dalje”, rekao je Nenad.

 

Periš je napomenuo i da je Matej imao dosta prijatelja, ali da je bio nerazdvojan s prijateljima iz osnovne škole. Kako je cijelo vrijeme pričao u prošlom vremenu, u jednom je trenutku zaplakao, a potom rekao: “Daj Bože da griješim”.

 

“Prijatelji su mu kao braća”, rekao je Nenad i još jednom potvrdio da je na snimkama gdje mladić zaustavlja taksi njegov sin i da mu to vraća nadu.

 

“Matej je sigurno u toj noći negdje žurio, htio je ići taksijem, bio je bez jakne što mi ukazuje da se htio vratiti u klub, a zašto, nadam se da će se saznati što prije”, zaključio je.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još