FOTO/ Gužva u tržnom centru

Veliki interes za vakcinacijom u SCC-u, treću dozu primio i ministar Vranić

Hronika08.01.22, 13:45h

Veliki interes za vakcinacijom u SCC-u, treću dozu primio i ministar Vranić
Građani inače na ovom punktu mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru

 

 

Veliko je interesovanje za vakcinaciju u Sarajevo City Centru koju je organizovao Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Vakcinacija će trajati danas i sutra, u periodu od 10 do 15 sati. Trećom dozom vakcinisao se i ministar Haris Vranić.

 

Građani inače na ovom punktu mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru.

 

scc-vakcine

 

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo su pozvali građane da se u što većem broju odazovu na vakcinaciju booster dozama.

 

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale covid-19.

 

Osobe koje su prebolovale covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

 

scc-vakcinacija-1

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!