FOTO/ Osuđen na doživotni zatvor

Italijanski mafijaš bio u bijegu 20 godina, policija ga našla na Google Mapsu

Hronika06.01.22, 14:02h

Italijanski mafijaš bio u bijegu 20 godina, policija ga našla na Google Mapsu
Gammino, član sicilijanske mafijaške skupine zvane Stidda, pobjegao je iz zatvora u Rimu 2002., a 2003. je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva koje je počinio nekoliko godina ranije

 

 

 

Italijanska policija je zahvaljujući aplikaciji Google Maps uhvatila mafijaša koji je bio u bijegu gotovo 20 godina.

 

Gioacchino Gammino (61) živio je pod lažnim imenom u Galapagaru, u Španiji. Istražitelji su na Google Mapsu vidjeli muškarca ispred voćarne koji izgledom podsjeća na njega, piše CNN.

 

"Potvrdili smo rezultate istrage fotogramom", rekao je Nicola Altiero, zamjenik direktor italijanskog Regionalnog ureda za borbu protiv trgovine drogama (DIA).

 

Gammino, član sicilijanske mafijaške skupine zvane Stidda, pobjegao je iz zatvora u Rimu 2002., a 2003. je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva koje je počinio nekoliko godina ranije.

 

Altiero je rekao da se Gammino trenutno nalazi u pritvoru u Španiji te da se nada kako će biti doveden u Italiju do kraja februara.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!