Odobreno medicinsko izuzeće

Tri tenisera ušla u Australiju sa istom vizom kao Novak Đoković

Sport06.01.22, 09:42h

Tri tenisera ušla u Australiju sa istom vizom kao Novak Đoković
I Sport klub iz svojih izvora može da potvrdi da su sa istom vizom za koju je Đoković podnio zahtjev neki teniseri ušli u Australiju

 

 

Tri tenisera kojima je odobreno medicinsko izuzeće od vakcine ušla su u Australiju sa istom vizom koju je imao i Novak Đoković, saznaje Reuters iz izvora bliskih Australian Openu.

 

Đokoviću je odobreno medicinsko izuzeće, ali po slijetanju je navodno ustanovljeno da je srpski teniser tražio “pogrešnu vizu”. Granična policija je kontaktirala Vladu. Federalne vlasti su tražile od Vlade Victorije da mu odobri vizu, što je odbijeno.

 

I Sport klub iz svojih izvora može da potvrdi da su sa istom vizom za koju je Đoković podnio zahtjev neki teniseri ušli u Australiju.

 

Greg Hunt, ministar zdravlja Australije, potvrdio je da Đoković nije pružio „dokaze dovoljnog standarda“ da uđe u zemlju, te da će biti poslat kući.

 

Australian Open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melbourneu.

 

 

 

(sportklub.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!