Apel i zahtjev svim nadležnim organima i institucijama

Advokatska komora FBiH upozorava na učestale napade na članove ove komore

Hronika31.12.21, 14:01h

Advokatska komora FBiH upozorava na učestale napade na članove ove komore
Posljednji napad desio se dana 23.12.2021. godine u dvorištu porodične kuće advokata Emina Redžića iz Zenice, saopćeno je iz Advokatske komore FBiH

 

 

Advokatska/Odvjetnička komora FBiH pozvala je predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti da se dodatno angažiraju na donošenju zakona koji bi odvjetnicima/advokatima pomogli da još profesionalnije i kvalitetnije obavljaju vlastite  zadatke.

 

Iz Advokatske komore FBiH, istovremeno, upozoravaju na učestale napade na članove ove komore.

 

- Posljednji napad desio se dana 23.12.2021. godine u dvorištu porodične kuće advokata Emina Redžića iz Zenice. Tom prilikom mu je zapaljeno vozilo od NN osobe, koje je s maskom oko 04.30 sati preskočila ogradu dvorišta, došla do automobila i zapalila ga, te pobjegla s lica mjesta - navodi Advokatska komora FBiH u saopćenju za javnost.

 

Stoga iz ove komore upućuju apel i zahtjev svim nadležnim organima i institucijama da poduzmu sve u cilju otkrivanja, pronalaska i identifikovanja učinioca počinjenog krivičnog djela, te efikasno procesuiranje i kažnjavanje po Zakonu, a sve radi zaštite života i integriteta svih članova društva i osiguranja normalnog i civilizovanog okruženja i uvjeta rada i življenja.   

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!