u Štrosmajerovoj ulici

U Sarajevu otvorena multimedijalna izložba 'Crvena jabuka: Za sve ove godine'

Kultura27.12.21, 19:28h

U Sarajevu otvorena multimedijalna izložba 'Crvena jabuka: Za sve ove godine'
Cilj izložbe jeste promoviranje sarajevske muzičke scene, koja će ostati zabilježena u muzičkim analima kao svojevrstan fenomen

 

 

 

Multimedijalna izložba "Crvena jabuka: Za sve ove godine" otvorena je večeras u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu, povodom 35 godina djelovanja tog sarajevskog benda, koji je jedan od najdugovječnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije.

 

Autorica projekta i izložbe je Amina Abdičević. Izložba je realizovana u partnerstvu s Muzejom Sarajeva.

 

Cilj izložbe jeste promoviranje sarajevske muzičke scene, koja će ostati zabilježena u muzičkim analima kao svojevrstan fenomen.

 

Posjetioci izložbe u Štrosmajerovoj ulici prisjetit će se "zlatnog perioda" 80-ih godina prošlog vijeka kada je Sarajevo bilo regionalni muzički centar i kada je pored ostalih bendova i istaknutih kantautora "Crvena jabuka" započinjala svoj uspješni put kojim ide već više od 35 godina. 

 

Sarajlije su u decembru 2018. godine imali priliku u istoj ulici pogledati izložbu o Kemalu Montenu, realizovanu povodom obilježavanja 70 godina od njegovog rođenja.

 

(Fena/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!