Nakon sedam godina okončana sudska trakavica

Sutkinja Azra Miletić pravosnažno oslobođena optužbi za primanje mita

Hronika27.12.21, 11:22h

Sutkinja Azra Miletić pravosnažno oslobođena optužbi za primanje mita
Sud je utvrdio da nije dokazano da je Miletić primila obećanje dara, kao ni 5.000 eura, kako bi u jednom predmetu u kojem je postupala

 

 

Općinski sud u Sarajevu sutkinju Suda Bosne i Hercegovine Azru Miletić pravosnažno je oslobodio optužbi za primanje dara i kršenje zakona od strane sudije u periodu od 2014. do 2015. godine.

 

Ovu informaciju potvrdila je za portal Avaza advokatica Jesenka Rešidović.

 

Kako je kazala za Avaz, danas su zaprimili presudu prema kojoj se odbija žalba Tužilaštva KS i potvrđuje prvostepena oslobađajuća presuda.

 

Na ovaj način okončana je sudska trakavica duga skoro sedam godina.

 

Sud je utvrdio da nije dokazano da je Miletić primila obećanje dara, kao ni 5.000 eura, kako bi u jednom predmetu u kojem je postupala kao sudija Apelacionog odjeljenja Suda BiH bila donesena povoljnija presuda.

 

Optužnicu protiv Miletić, koja je suspendovana, podiglo je Tužilaštvo BiH u junu 2015. godine. Prvobitno joj je suđeno pred Sudom BiH, koji je tada odbio zahtjev Odbrane za prenošenje postupka na Opštinski sud.

 

Sud BiH je u avgustu 2017. izrekao prvostepenu presudu kojom je Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora za primanje dara, dok je oslobođena optužbi za kršenje zakona od strane sudije.

 

Nakon što su uložene žalbe, Apelaciono vijeće Suda BiH je u aprilu 2018. ukinulo presudu i naložilo obnavljanje suđenja. Istim rješenjem je vođenje postupka preneseno na Opštinski sud u Sarajevu kao nadležan za postupanje.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!