Obilježavanje 70 godina najvećeg bh. proizvođača lijekova

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Biznis Klub24.12.21, 15:47h

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'
Iz Bosnalijeka su izrazili spremnost da i u narednom periodu nastave podršku Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" u ispunjavanju njegove misije, koja je jedinstvena u Bosni i Hercegovini, sa željom da se djeci i porodicama, koje se bore sa najtežim životnim iskušenjima, maksimalno pomogne i olakša

 

 

Predstavnici Bosnalijeka, najvećeg domaćeg proizvođača lijekova i farmaceutskih proizvoda, u sklopu obilježavanja 70. godina od osnivanja kompanije uručili su donaciju Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

 

Osim finansijskih sredstava, donirana su i dezinfekciona sredstva te paketi proizvoda sa dodacima prehrani i vitaminima, namjenjeni svoj djeci koja se trenutno nalaze smještena u Roditeljskoj kući kojom upravlja udruženje, kao i djeci kojoj je ovo udruženje podrška tokom intenzivnog bolničkog liječenja.

 

Fikret Kubat, direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", zahvalio se Bosnalijeku na donaciji namjenjenoj podršci u radu Roditeljske kuće, a naročito poklonima malim herojima kojima udruženje pomaže u njihovoj borbi za ozdravljenje. On je istaknuo i kako ovo predstavlja nastavak uspješne saradnje između Bosnalijeka i udruženja koja traje već duži vremenski period.

 

bosnalijek-1

 

Predstavnici Bosnalijeka, tokom posjete Udruženju upoznati su sa trenutnim aktivnostima koje se provode, sa posebnim osvrtom na početak izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli, koja bi trebala da se počne graditi naredne godine.

 

Zajednički je naglašena potreba da se Roditeljskoj kući u Sarajevu, ali i budućoj u Tuzli, koja oboljeloj djeci i njihovim porodicama predstavlja drugi dom, osigura sistemski način finansiranja, kako njihov rad ne bi zavisio od dobre volje bilo koga.

 

Iz Bosnalijeka su izrazili spremnost da i u narednom periodu nastave podršku Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" u ispunjavanju njegove misije, koja je jedinstvena u Bosni i Hercegovini, sa željom da se djeci i porodicama, koje se bore sa najtežim životnim iskušenjima, maksimalno pomogne i olakša.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!