Gradonačelnica Karić ovu godinu ocijenila vrlo uspješnom

U 2022. rekonstrukcija Opservatorija i rješavanje projekta Vidikovac... U planu i obnova bob staze!

Front23.12.21, 14:32h

U 2022. rekonstrukcija Opservatorija i rješavanje projekta Vidikovac... U planu i obnova bob staze!
Istakla je da će posebnu pažnju posvetiti i rekonstrukciji bob staze na Trebeviću, naglašavajući da Sarajevo to zaslužuje, jer je izvrstan turistički potencijal koji se nalazi u srcu svih Sarajlija

 

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ocijenila je 2021. godinu vrlo uspješnom te je izrazila ponos na sve ono što Grad Sarajevo radi.

 

Na druženju s medijima, gradonačelnica Karić je istakla da je budžet za narednu godinu najtransparentniji do sada, mada ih i naslijeđeni budžet za 2021. godinu nije spriječio da pomognu socijalno ugroženo stanovništvo, zanatlije, sportiste, Roditeljsku kuću, Udruženje Obrazovanje gradi BiH, Studentski dom te da stipendijama pomogne one najbolje.

 

Poseban ponos je izrazila zbog projekta rekonstrukcije Bistričke stanice, čije se otvorenje očekuje u prvom kvartalu naredne godine na ponos svih Sarajlija.

 

Također je istakla da je u protekloj godini završila i nekoliko projekata na koje se čekalo 26 godina, među kojima je i Spomenik žrtvama na Kazanima.

 

- Vrlo sam ponosna na to. Nadam se da će i naredni gradonačelnici voditi računa i poštivati sve žrtve - kazala je.

 

Istakla je da će posebnu pažnju posvetiti i rekonstrukciji bob staze na Trebeviću, naglašavajući da Sarajevo to zaslužuje, jer je izvrstan turistički potencijal koji se nalazi u srcu svih Sarajlija.

 

Među projektima za narednu godinu, gradonačelnica je navela rekonstrukciju Opservatorija, rješavanje pitanja projekta Vidikovac te mnoge druge.

 

- Novinari su moj najveći korektiv i zaista želim da tako i ostane i u budućnosti - zaključila je gradonačelnica Karić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još