Nakon prošlogodišnje pauze

TIFBU ponovo u Bugojnu: Festival će trajati dva mjeseca, na otvorenju predstava 'Ne igraj na Engleze'

Kultura21.12.21, 15:51h

TIFBU ponovo u Bugojnu: Festival će trajati dva mjeseca, na otvorenju predstava 'Ne igraj na Engleze'
Pozivamo publiku da uljepša zimske noći toplinom teatra uz obavijest da se sve predstave u okviru TIFBUa izvode u Maloj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu, saopćili su organizatori

 

 

 

Teatarski Internacionalni Festival u Bugojnu - TIFBU će početi u četvrtak, 23. decembra, komedijom 'Ne igraj na Engleze' Teatra FEDRA Bugojno i GP Jazavac iz Banjaluke.

tifbu-2021-plakat

 

U organizaciji Teatra FEDRA Bugojno i partnerstvu sa JU Kulturno-sportski centar Bugojno naredna dva mjeseca Festival TIFBU 2.0.21. će obradovati publiku u Bugojnu i okolnim mjestima sa po jednom teatarskom poslasticom svake sedmice. Prošle godine nismo uspjeli i TIFBU 2020 nije održan, ali ove godine TIFBU v. 2.0.21. nastavlja svoj put prekinut pandemijom nakon TIFBUa 2019.

 

TIFBU 2021 započinje prvom profesionlanom predstavom FEDRE 'Ne igraj na Engleze' koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Marko Vukosav. U ovoj turbulentnoj komediji se u 90 minuta, plus sudijska nadoknada (trajanje jedne fudbalske utakmice), junacima ove predstave život okreće i preokreće, kao lopta, kao bumerang, kao kolo sreće... uostalom, kao i život.   

 

Pored navedene predstave do kraja ove 2021. godine publika će imati priliku da 27.12. vidi i igrokaz Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno 'Novogodišnji pokloni'. A, za sami kraj ove godine, u srijedu, 29.12. u Maloj sali KSCa u Bugojnu organizatori za publiku dovode pravu teatarsku poslasticu i predstavu kojoj će biti uručen TIFBU reflektor, za najbolju predstavu na TIFBU 2019. Radi se o predstavi 'Mister Buffo' velikog Darija Foa i u režiji Lee Delong i izvedbi Kazališta GRUPA Zagreb. Dakle, umjesto novogodišnjeg vatrometa FEDRA i TIFBU 2.0.21. vam nudi fantastični glumački vatromet Dražena Šivaka.

 

TIFBU 2.0.21. se nastavlja u januaru i febraru naredne godine, a publika će imati priliku vidjeti predstave teatara iz Šida, Trebinja, Banja Luke, Mostara, Petrovca na Mlavi i Bugojna.

 

- Pozivamo publiku da uljepša zimske noći toplinom teatra uz obavijest da se sve predstave u okviru TIFBUa izvode u Maloj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu - saopćili su organizatori.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!