VIDEO/ Vidno uznemireni predsjednik Hrvatske pred novinarima

Milanović: Dodik je baraba, ne zločinac... Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom... Neka se nose!

Front20.12.21, 13:48h

Milanović: Dodik je baraba, ne zločinac... Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom... Neka se nose!
- Dodik ih provocira zato što mu gaze po prstima svaki dan. Razumijem to ponašanje, ne potičem ga. Svaki put mu kažem: ''Daj se iskuliraj''. Realno, šta može Dodik, ništa. Nema duge dvije cijevi čovjek, to je dobra stvar u svemu. On ih provocira, ali ima posla s ljudima koji su profesionalni lažovi i kojima ustvari ništa nije sveto, koji bi pokrali jednu cijelu političku zajednicu a to su bh. Hrvati. To tako neće ići - rekao je Milanović, te za Dodika ustvrdio da je ''baraba, ali ne i zločinac''

 

 

 

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, danas je u Zagrebu govorio o Bosni i Hercegovini u koju je trebao doći, ali je posjetu otkazao zbog "nesigurnosti".


- Ne mogu nažalost biti prijatelj sa svakim. Ako se s nekim, a to je prije svega unitaristička klika iz Sarajeva, bosansko-unitaristička koja se prodaje za neke velike civilnjake i dobre ljude, ako treba s njima biti u sukobu, ja ću biti u sukobu. To znači da se ne mogu razdragano šetati Baščaršijom, ali preživjet ću.


- Dodik ih provocira zato što mu gaze po prstima svaki dan. Razumijem to ponašanje, ne potičem ga. Svaki put mu kažem: „Daj se iskuliraj“. Realno, šta može Dodik, ništa. Nema duge dvije cijevi čovjek, to je dobra stvar u svemu. On ih provocira, ali ima posla s ljudima koji su profesionalni lažovi i kojima ustvari ništa nije sveto, koji bi pokrali jednu cijelu političku zajednicu a to su bh. Hrvati. To tako neće ići - rekao je Milanović, te za Dodika ustvrdio da je "baraba, ali ne i zločinac".


Dodao je da je prilikom njegove posjete trebao biti vojni izaslanik BiH.


- I pobjegao je, ne bih to inače primjetio. Ne znam kako se zove, ali me zanima kome on odgovara Sarajevu, drugom Sarajevu, trećem ili Banjoj Luci ili Mostaru. To pokazuje da država ne funkcionira. Nemam ja ništa osobno s tim, nije me povrijedilo, ali to sigurno nije napravio po nalogu Dodika ili Čovića - kazao je Milanović.

 

Predsjednik je potom napao novinara Al Jazeere koji ga je pitao o Bosni i Hercegovini.


- S kojeg ste vi medija, skinite masku, ne čujem vas - rekao je.


Na to je novinar Al Jazeere rekao zašto je to bitno.


- Bitno je, naravno da je bitno, o BiH izvještavate pristrano, po naputcima, neprofesionalni ste - kazao je uznemireni Milanović.


Također je rekao da će doći u BiH.


- Neka se nose, mene nikakvi moralni bukači neće spriječiti - kazao je.


- Kad imate posla s neprofesionalnim i neodgovornim ljudima, onda ne želite ni one koji su vas zvali dovesti u neugodnu situaciju - rekao je Milanović o svom neodlasku u BiH zbog, kako je rekao, sigurnosnih razloga.


- Odluka o neodlasku u BiH je bila moja - dodao je.


Zatim je opet napao novinara Al Jazeere.


Milanović je počeo pričati o Bugarskoj i Makedoniji, pa je opet spomenuo da Al Jazeera ne izvještava objektivno. Novinar ga je pitao gdje je sada izvukao Al Jazeeru i Bugarsku.


- Ne, niste slušali o čemu sam pričao. Očito imate masku i na ušima - rekao je hrvatski predsjednik.


- Al Jazeera je dobra televizija, ali nekad izvještavate neobjektivno, tendenciozno i to po naputcima - rekao je Milanović.


Kompletan nastup uznemirenog i ljutitog predsjednika Hrvatske pogledajte u videu.

 

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 205

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još