FOTO/ Poruka osvanula na vratima

Katoličkoj porodici u Sarajevu upućene uvrede i prijetnje, Karić poručila: Incident je moguća reakcija na Milanovićev istup

Front15.12.21, 08:22h

Katoličkoj porodici u Sarajevu upućene uvrede i prijetnje, Karić poručila: Incident je moguća reakcija na Milanovićev istup
Među reakcijama najviše bure izazvala je ona gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić koja smatra da je "incident moguća reakcija na Milanovićev istup"

 

 

 

Na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu juče su osvanule prijeteće i uvredljive poruke ispod malog božićnog vijenca koji je zakačen kao znak obilježavanja nadolazećih praznika.

 

“Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga”, napisano je na vratima.

 

Osim na vratima, uvredljive poruke su napisane i u haustoru pa je tako u jednoj od njih nacrtan kalašnjikov, a ispod njega “autor” je upitao želi li neko s njim.

 

uvredljiv-natpis-katolici-sarajevo

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrdili su ovu informaciju. Ne iznoseći detalje o ovom slučaju, rekli su da je ove poruke napisala duševno bolesna osoba te da, shodno toj činjenici, prema zakonu ne mogu dati više informacija.

 

Rekli su i to da navedena osoba nije privedena već da će prema proceduri biti zbrinuta u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.

 

Ovaj slučaj izazvao je lavinu reakcija zvaničnika koji su oštro osudili ovaj napad. 

 

uvredljiv-natpis-katolici-sarajevo1


Međutim, među reakcijama najviše bure izazvala je ona gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić koja smatra da je "incident moguća reakcija na Milanovićev istup".


- Ne želeći da umanjujem ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo mogle biti posljedice izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji dodatno širi netrpeljivost među narodima - dodala je Karić.

 

Gradonačelnica je istakla da je Sarajevo glavni grad Bosne i Hercegovine, te da je otvoren za sve narode i građane.

 

- Za razliku od hrvatskog predsjednika koji omalovažava čak i genocid, vlasti u Sarajevu i Kantonu će poduzeti sve kako bi bili sankcionisani oni koji na bilo koji način utiču da se bilo ko osjeća nesigurnim u Sarajevu - zaključila je Karić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još