od producenta tražili da odustane

Šta je tako strašno u filmu Gorana Markovića o Radovanu Karadžiću - da je Filmski centar Srbije ukinuo cijeli konkurs?!

Kultura11.12.21, 17:36h

Šta je tako strašno u filmu Gorana Markovića o Radovanu Karadžiću - da je Filmski centar Srbije ukinuo cijeli konkurs?!
- Ja sam producent filma Gorana Markovića. Ja nisam htio da izlazim sa tim u javnost, ali mene je lično zvala Jelena Trivan i pitala me: ‘Jesi li odustao’? Ideja je bila da ja odustanem od filma Gorana Markovića i da onda taj konkurs prođe - otkriva poznati glumac i producent Tihomir Stanić

 

 

Glumac Tihomir Stanić izjavio je u emisiji 360 stepeni da ga je zvala predsjednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan i da je tražila da odustane od produkcije filma Gorana Markovića, kao i da je on odbio tu ponudu. Nakon toga, prema njegovim riječima, poništen je konkurs Filmskog centra Srbije o finansiranju filmova reditelja Srđana Dragojevića, Gorana Markovića i Želimira Žilnika.

 


- Ja sam producent filma Gorana Markovića. Ja nisam htio da izlazim sa tim u javnost, ali mene je lično zvala Jelena Trivan i pitala me: ‘Jesi li odustao’?  Ideja je bila da ja odustanem od filma Gorana Markovića i da onda taj konkurs prođe. Uz obrazloženje da je producent odustao, dobio sam preko nekih kurira razne primamaljive ponude. I rekao sam – ne. I neću nikada odustati - izjavio je Stanić za N1.

 

tihomir-stanic-n1


On je ocijenio da su „nakon toga traljavo poništili konkurs“.


- Nisam htio da pričam o tome. To je privatni razgovor. Pitala me: ‘Šta radiš’? Odgovorio sam da sjedim sa ljudima iz Srpskog klturnog društva „Prosveta“ iz Hrvatske i da dogovaram koprodukciju za predstavu. Ona mi kaže: ‘Ti ćeš da radiš? Ti koji radiš film o Radovanu Karadžiću? Inače, projekat Gorana Markovića je inspirisan periodom kada se Radovan Karadžić skrivao pod lažnim imenom u Srbiji. Ali to nije film o njemu. On ne zaslužuje da mi snimimo film o njemu. On nas ne zanima. To je film o promjeni identiteta - objašnjava Stanić.


Prema negovim riječima, rad na tom filmu, tema koja se poklapa oko murala, i Goran Marković koji govori o ljudima koji su na vlasti, je razlog da se ukine taj konkurs.


- To im je trn u oku. I onda misle da će preko raznih stvari, mislili su da mogu da me ucjene zbog raznih grešaka u mom životu… I onda su me zvali, i zato je odlagana ta odluka. I jedno „ne“ je njih primoralo da ponište cijeli konkurs - rekao je između ostalog Stanić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!