SIGURAN PUT DO ORGAZMA

Tako malen, a pruža ogromno zadovoljstvo! I što je najbolje - pouzdan je i nikad se ne umara!

DEPO PLUS07.12.21, 21:54h

Tako malen, a pruža ogromno zadovoljstvo! I što je najbolje - pouzdan je i nikad se ne umara!
Seks igračke itekako mogu začiniti vaš ljubavni život, naučite odabrati vibrator za sebe

 

 

 


S obzirom na to da nas je pandemija natjerala na socijalnu distancu, mnoge žene su shvatile da je krajnje vrijeme za nabavku vibratora. Ali kao i ženski orgazam, mnogo misterija okružuje ovu seksualnu igračku.


Jesu li vibratori dobri samo za masturbaciju ili mogu također učiniti seks u paru boljim? I je li istina da prečesto oslanjanje na vibrator može trajno utrnuti vašu vaginu?


Prvi vibrator izumljen je za liječenje depresije i anksioznosti


Liječnik George Taylor dobiva zasluge za izum, njegov izvorni uređaj iz otprilike 1869. dizajniran je za ublažavanje simptoma depresije i tjeskobe kod žena, tada poznatih kao medicinsko stanje "histerija", kaže seksologinja Carol Queen, kustosica Good Vibrations Antique Vibrator Museuma, prenosi Živim.hr.


- Histerija se liječila masažom vulve ili klitorisa i vibracijama, što bi žene dovelo do olakšanja od "histerije" - kaže ona. Na prijelazu stoljeća, vibratori su postali dostupni potrošačima.


Moderni vibrator bio je masažer za leđa


Godine 1968. Hitachi Magic Wand, koji se prodaje kao "osobni masažer", stigao je na police trgovina. Iste godine umjetnica iz New Yorka Betty Dobson upotrijebila je štapić na seksualno eksplicitnoj izložbi. Godine 1975. donijela je uređaj u radionice gdje je učila žene kako se masturbira. Ljudi iz Hitachija nisu bili oduševljeni time.


Zečji vibrator dobio je svoj slatki oblik zbog pravnog problema


Seks igračku koju je proslavio Seks i grad izumio je Vibratex 1984. godine. Japanska tvrtka odlučila se za oblik zeca kako bi zaobišla pravilo koje proizvođačima zabranjuje izradu vibratora. Prvi put je prodan 1993. u Babelandu u Seattleu.


Za razliku od penisa, vibratori nude pouzdane orgazme


Više od polovice ženske populacije koristi vibrator, ali zašto?


- Pouzdani su i nikad se ne umaraju, sve dok imate kabel za punjenje ili baterije - kaže seksologinja Megan Stubbs za Health.


Druga stvar je da samo 18% žena doživljava orgazam samo od penetracije, pokazuju istraživanja. Vibrator nudi stimulaciju klitorisa koja je nužna većini žena za vrhunac.


- Vibratori djeluju kao električni alati za intenzivne orgazme. Posebno za zaposlene, umorne, pod stresom ili žene s nižim libidom, vibrator pokreće uzbuđenje brže od većine drugih sredstava - rekla je Jenni Skyler, certificirana seksualna terapeutkinja, seksologinja i licencirana bračna i obiteljska terapeutkinja.


Udane žene dvostruko češće koriste vibrator


Istraživanje Adam & Eve pokazalo je da 50% udanih žena koristi vibratore. U međuvremenu, samo 29% slobodnih žena to čini, prema studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine.


- U neudane žene spadaju i one koje uopće nisu imale spolni odnos, udane žene mogu koristiti vibrator kako bi smanjile 'razmak u orgazmu' jer činjenica je da tijekom partnerskog seksa muškarci češće doživljavaju vrhunac nego žene - objasnila je Queen.


Dakle, vibratori možda nisu ni na radaru manje iskusnih žena.


Vibratori nisu samo za masturbaciju


Prema istoj studiji časopisa Journal of Sexual Medicine: 80% žena i 91% muškaraca koji su koristili vibrator u nekom trenutku koristili su ga s partnerom.


- Vibratori su zabavan dodatak erotskoj igri. Oni mogu biti kreativni razbijači kolotečine ili mogu pomoći ženama da dođu do orgazma kada seks s partnerom ne može - ističe Queen. Dodaje kako vibracije mogu biti dobre i za muškarce.


Da, vaš vibrator može učiniti da vaša vagina utrne


Međutim, utrnulost uzrokovana vibratorom prilično je rijetka i nije trajna. Prema podacima Journal of Sexual Medicine, samo 11% žena izvijestilo je o “povremenoj utrnulosti” od korištenja vibratora, no samo 3% ih je to često osjećalo.


Ako ga doživite, pokušajte podesiti postavke ili promijeniti kut ili položaj svog vibratora i provjerite hoće li se time riješiti problem.

 

- Ili jednostavno napravite pauzu i pustite da se vaše tijelo resetira, rekla je Sherry Ross, ginekologinja i autorica She-Ology.


Korištenje vibratora povezano je s boljim seksualnim zdravljem


Zaista nema opasnosti u "prekomjernom korištenju" vibratora, a zapravo je veća vjerojatnost da žene koje redovito uživaju u njemu češće odlaze na ginekološki pregled te rade samopregled svojih ženskih dijelova, pokazale su studije. Redoviti ginekološki pregledi i samopregledi važni su aspekti održavanja optimalnog seksualnog zdravlja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Moguće je javno testirati vibrator

 

Recimo da kupujete novi vibrator u trgovini i naiđete na onaj za koji mislite da vam se sviđa. Kako ćete znati nudi li on pravu vrstu stimulacije za vaš užitak? Postoji jednostavno rješenje.

 

- Najbolji način testiranja vibratora u javnosti je dodirnuti ga vrhom nosa. Visoka koncentracija živčanih završetaka dat će vam dobru ideju o tome kakav će osjećaj pružati na vašim osjetljivim područjima - predlaže Stubbs.


Bitno je od čega je napravljen vaš vibrator


Kada kupujete vibrator, odlučite se za onaj od silikona u odnosu na bilo koji drugi materijal.

 

- Lako se čisti i nije propusni materijal - savjetuje Queen.

 

- Propusni ili porozni materijali mogu skupljati prljavštinu i bakterije, koje se onda mogu prenijeti u vaginu i stvoriti neravnotežu ili čak infekciju - upozorava Skyler.

 

Od kojeg god materijala vaš napravljen, redovito ga čistite kako biste smanjili mogućnost infekcije. Nakon svake upotrebe, koristite sapun i vodu ili antibakterijske sprejeve, preporučuje Skyler. I evo nečeg nevjerojatnog: silikonski vibrator može se čak prati i u perilici posuđa.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!