Oglasio se Sindikalni odbor 'Bosnalijek'

'Dajemo podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti... Naš primarni interes je očuvanje radnih mjesta'

Biznis Klub07.12.21, 17:04h

'Dajemo podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti... Naš primarni interes je očuvanje radnih mjesta'
Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta, poručili su iz Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Bosnalijek d.d.

 

 

Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Bosnalijek d.d. i predsjednik Edhem Mulaosmanović oglasili su se povodom najnovijih dešavanja u Bosnalijeku. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:


- U vezi sa istražnim radnjama koje se provode u kompaniji, želimo iskazati nedvosmislenu podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti. Naš primarni interes jeste briga o sigurnosti radnih mjesta i egzistencije više od 800 radnika naše kompanije.


Stoga i na ovaj način želimo jasno poručiti da kao Sindikat očekujemo od svih koji su uključeni u trenutna dešavanja da imaju u vidu da se mora osigurati nesmetan rad Bosnalijeka i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po kompaniju i naša radna mjesta.


Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta.


Mi u sindikatu smatramo da je Bosnalijek u uslovima pandemije, koja još uvijek vlada, od posebog strateškog interesa za sve građane Bosne i Hercegovine. To se naročito potvrdilo prilikom proslogodišnje blokade granica i zabrane izvoza lijekova iz brojnih svjetskih država kada smo mi, radnici Bosnalijeka, radeći bez bilo kakvih prekida, osigurali uredno snabdijevanje domaćeg tržišta svim esencijalnim lijekovima i dezinfekcionim sredstvima koje proizvodimo.


Svi radnici Bosnalijeka su svjesni svoje uloge kada je u pitanju sigurno snabdijevanje tržista i vjerujemo kako je svima u interesu da se takva pozicija kompanije ne dovede u pitanje - saopćeno je iz Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Bosnalijek d.d.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!