bh. novinar poručio hrvatskom predsjedniku

Bursać: Svojom nakaradnom izjavom uspjeli ste, osim žrtava genocida u BiH, uvrijediti i sve žrtve holokausta

Front07.12.21, 08:57h

Bursać: Svojom nakaradnom izjavom uspjeli ste, osim žrtava genocida u BiH, uvrijediti i sve žrtve holokausta
U zadnjih pola godine hrvatski predsjednik je toliko zavatrio svoje stavove, naročito kad su u pitanju odnosi sa Bosnom i Hercegovinom, da se komotno može porediti sa najustaškijim jastrebovima u Hrvatskoj - piše Bursać

 

Milanović je u suludim napadima na zdrav razum kazao da je "u Srebrenici bio težak zločin s elementima genocida.“ Napisao sam Zoranu Milanoviću da je “teška budala sa elementima debila“, jer drugačije ne može objasniti njegovo sramno baljezganje - piše Dragan Bursać za Antenu M

 

I on sad nastavlja…

 

Zoran Milanović je već po navici nastavio da sablažnjava zdrav razum i vrijeđa žrtve genocida u Bosni i Hercegovini. Ovaj put je na Visu kazao za sam genocid: 

 

"Ja kažem da je (genocid), ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti novo ime. Ako sve bude genocid moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu. Nije svaka žrtva, to je relativiziranje"

 

Malo jeste, malo nije hopa-cupa i druge sprdnje sa žrtvama

 

Stvar je ovdje toliko jasna da je sramotno i objašnjavati. Ali, hajmo iz ove septičke jame relativiziranja i zamjena teza izvući uncu logike. Naime, nekad uvaženi predsjedniče Republike Hrvatske, za ono što su nacisti napravili Židovima, nećete vjerovati, već postoji ime i zove se Holokaust. Kao Holokaust je upisano u sve školske, povijesne, pravne i svake druge knjige na planeti Zemlji. 

 

Ovom svojom nakaradnom izjavom, uspjeli ste tako osim žrtava genocida u Bosni i Hercegovini uvrijediti i sve žrtve Holokausta, demonstrirajući slavno i sramno nepoznavanje istorijskih izraza i pojmova za koje je osposobljen svaki učenik četvrtog razreda osnovne škole. 

 

Kad se praviš lud nad kostima ubijenih

 

Samo, biće nešto drugo po srijedi u ovom zlu. Zna Zoran Milanović vrlo dobro, odlično i za Holokaust i za genocid. Eto, bio je u Srebrenici, bio je u Izraelu, ne treba mu to crtati. Uloga Zorana Milanovića je zapravo uloga desnog krila HDZ-a, onog najpopulističkijeg, ultranacionalističkog, desničarskog. To što je Milanović jedan od čelnika SDP-a, tim gore po SDP u Hrvatskoj i navodnu ljevicu koja (uz časne izuzetke) horski ćuti na sramotu koju isijava njihov pulen i predsjednik Hrvatske Zoran Zoka Milanović. 

 

Za one neupućene-do prije pola godine, važilo je pravilo da se u ideološkom smislu ne razlikuju puno hrvatski premijer i prvi HDZ-ovac, Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović, valjda na razočarenje onih neupućenih koji su glasali za papirnatog SDP-ovca Milanovića. 

 

No, u zadnjih pola godine hrvatski predsjednik je toliko zavatrio svoje stavove, naročito kad su u pitanju odnosi sa Bosnom i Hercegovinom, da se komotno može porediti sa najustaškijim jastrebovima u Hrvatskoj. 

 

Ostatak teksta pročitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još