kantonalni sud u zenici

Fuad Kasumović i Vahdet Drino ostaju u pritvoru do 1. januara iduće godine

Front06.12.21, 20:00h

Fuad Kasumović i Vahdet Drino ostaju u pritvoru do 1. januara iduće godine
Oni su, sa još šest osoba, uhapšeni 1. decembra u sklopu akcije kodnog naziva "Zenicatrans", koju je provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA)

 

 

 

Kantonalni sud u Zenici, koji je danas raspravljao po žalbama na rješenje sudije za prethodni postupak za ukidanje jednomjesečnog pritvora gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" Vahdetu Drini, nije uvažio žalbe advokata pa će obojica osumnjičenika ostati u pritvoru.

 

Sud je, kako se ističe u saopćenju za javnost, odlučujući po žalbama na rješenje sudije za prethodni postupak, donio sljedeće rješenje:

 

- Odbijaju se kao neosnovane žalbe, Kantonalnog tužitelja u Zenici, branitelja osumnjičenog D. V., izjavljene protiv rješenja sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici, od 03.12.2021. godine, a djelimično uvažava žalba branitelja osumnjičenog K. F. te u odnosu na njega preinačava pobijano rješenje u dijelu odluke o trajanju pritvora, tako što se ovim rješenjem određuje da pritvor koji je određen rješenjem sudije za prethodni postupak za osumnjičenog K. F., traje od 01.12.2021. godine od 11:45 sati do 01.01.2022. godine do 11:45 sati - navodi se u saopćenju za javnost, koje je objavljeno na zvaničnoj web-stranici tog suda.

 

Po rješenju sudije za prethodni postupak, od 3. decembra ove godine, pritvor za Fuada Kasumovića bio je određen počev od 02.12.2021. godine od 11:00 sati do 02.01.2022. godine do 11:00 sati, a Vahdetu Drini počev od 01.12.2021. godine od 09:20 sati do 01.01.2022. godine do 09:20 sati. U ostalom dijelu pobijano rješenje ostaje neizmijenjeno.

 

Po tom su rješenju, odbijen je zahtjev za izricanje pritvora Almiri Baručiji- Kapidžić, Zlatku Osmanoviću i Asmiru Mašiću, kojima su određene mjere zabrane "sastajanja sa određenim licima".

 

Oni su, sa još šest osoba, uhapšeni 1. decembra u sklopu akcije kodnog naziva "Zenicatrans", koju je provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). 

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!