Nakon inicijative Palmera i Einhorst

Naša stranka i SBB napustili sastanak o deblokadi FBiH, krive SDA: Na razgovore poslali državnog službenika!

Front06.12.21, 14:32h

Naša stranka i SBB napustili sastanak o deblokadi FBiH, krive SDA: Na razgovore poslali državnog službenika!
Upravo sam napustila sastanak organizovan u zgradi Parlamenta FBiH temeljem proslosedmicne inicijative diplomata Palmera i Einhorst, napisala je na svom Facebook nalogu Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB u Parlamentu FBiH

 

 

Za danas je u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) bio zakazan sastanak o političkoj deblokadi ovog entiteta, a na temelju prošlosedmične inicijative diplomata Matthewa Palmera i Angeline Einhorst. Sastanak su napustili predstavnici Naše stranke i SBB-a, zbog toga što, kako prenose, politički predstavnici iz SDA se nisu pojavili.

 

“Upravo sam napustila sastanak organizovan u zgradi Parlamenta FBiH temeljem proslosedmične inicijative diplomata Palmera i Einhorst”, napisala je na svom Facebook nalogu Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB u Parlamentu FBiH.

 

Kako je navela, na sastanak su došli politički predstavnici opozicije i HDZ-a dok SDA političara nije bilo.

 

“Na moje pitanje zašto nema SDA, odgovor je glasio da njih predstavlja sekretar Doma naroda PFBiH gosp. Hadžiavdić. Rekla sam da državni službenik ne smije i ne može biti predstavnik političke stranke čak ni kao ekspert. SBB neće sudjelovati u lažnoj slici razgovora dok SDA u biti krade vrijeme od građana”, saopštila je Prašović-Gadžo kao razloge zbog kojih je napustila sastanak.

 

Na isti potez su se odlučile i njene kolege iz Naše stranke.

 

“Danas smo došli na nastavak razgovora sa parlamentarnim strankama u zgradu Parlamenta FBiH. Niko nije došao ispred SDA – osim jednog državnog službenika koji kaže da je tu ispred SDA. Sastanak smo napustili”, napisala je federalna zastupnica Sabina Ćudić.

 

Zastupnica Naše stranke dodala je i to da se niko iz SDA nije pridružio ni sastanku o deblokadi FBiH u prošli četvrtak.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još