press sumnja u pozadinu objave

Da li je agencija FENA pod pritiskom SDA morala objaviti reakciju Mulahusića na saopćenje 'BH Novinara'?

Mediji05.12.21, 20:01h

Da li je agencija FENA pod pritiskom SDA morala objaviti reakciju Mulahusića na saopćenje 'BH Novinara'?
Kažemo “izvršili pritisak” jer je potpuno nevjerovatno da bi novinari FENA-e odlučili prenijeti nešto ovakvo nakon što su na desetine njihovih kolega najbrutalnije satanizirani od strane Jasmina Mulahusića - navodi ovaj portal

 

 

 

 

Udruženje “BH novinari” oglasilo se prije dva dana saopćenjem kojim je osudilo huškačku retoriku koju prema brojnim bh. novinarima i medijima u svojim Facebook postovima koristi Jasmin Mulahusić, protiv kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi istragu zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.


Ovo udruženje trenutno ima 720 članova iz svih vrsta medija (printani mediji, radio i TV, novinske agencije i on-line mediji), koji dolaze iz svih dijelova BiH i predstavljaju različite nacionalnosti i različite starosne skupine. Članovi BHN su novinari i drugi uposlenici dnevnih listova, časopisa, javnih radijskih i televizijskih kuća, privatnih TV stanica, velikog broja lokalnih i regionalnih radio stanica, novinskih agencija, online medija, te studenti novinarstva, kako stoji na zvaničnoj stranici Udruženja.


Njihovo saopćenje uslijedilo je nakon što je Mulahusić, bez obzira na istragu koja se vodi protiv njega, na svojim Facebook profilima nastavio svakodnevno objavljivati postove usmjerene protiv brojnih novinara, urednika i medijskih kuća, targetirajući ih kao „radikale“, negatore genocida, zastupnike „velikosrpskog projekta“, itd.


“Činjenica da se Mulahusić nedavno fotografisao sa nekima od najviših političkih zvaničnika u BiH, predstavlja skandalozan čin političke neodgovornosti i posrednog davanja legitimiteta i podrške njegovim huškačkim stavovima i širenju govora mržnje protiv novinara i medija”, stajalo je između ostalog u saopćenju.


Ovaj dio posebno je zasmetao Stranci demokratske akcije, obzirom da su funkcioneri ove stranke upravo oni koji su se sa oduševljenjem fotografisali i čak svoje slobodno vrijeme odlučili provesti upravo sa radikalnim Mulahusićem. Zbog toga su vjerovatno izvršili pritisak na Federalnu novinsku agenciju (FENA) da prenese njegovu ličnu reakciju sa saopćenje “BH Novinara” na svoj servis, pretpostavlja Pressmedia.


Kažemo “izvršili pritisak” jer je potpuno nevjerovatno da bi novinari FENA-e odlučili prenijeti nešto ovakvo nakon što su na desetine njihovih kolega najbrutalnije satanizirani od strane Jasmina Mulahusića - navodi ovaj portal.


Ovakvo postupanje FENA-e primjetio je i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković i kratko ga je prokomonetarisao na svom Twitter nalogu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još