MLADA I USPJEŠNA

Lijepa splitska glumica svake godine dolazi u Sarajevo, a otkriva i šta joj se posebno sviđa u našem gradu...

Kultura05.12.21, 14:59h

Lijepa splitska glumica svake godine dolazi u Sarajevo, a otkriva i šta joj se posebno sviđa u našem gradu...
U javnosti je poznata kao Klara Mucci, dok je njeno pravo ime Klara Mučibabić... Otkriva odakle ideja za takvim umjetničkim imenom?

 

 


Klara Mučibabić (33), umjetničkog imena Klara Mucci, svoju glumačku karijeru uspješno gradi izvan granica država naše regije.


Ova lijepa Splićanka s ponosom je ponijela jednu od glavnih ženskih ulogu u austrijskoj seriji „The Ibiza Affair“. Serija donosi priču o Aferi „Ibiza“, koja je prije dvije godine upisana na stranice austrijske historije.


Osim ovog projekta, Klara ima iza sebe veliki niz uloga, što u serijama strane produkcije, što u filmovima. Samo za Azru Klara je otkrila sve o svojoj glumačkoj karijeri, uspjesima i planovima za dalje.


– Iako se umjetnička crta nazirala u djetinjstvu, prava odluka da se želim baviti glumom dogodila se tokom srednje škole, kada sam dobila ulogu u mjuziklu “South Pacific”. Nastupali smo u HNK Split i u Engleskoj. Dojmio me se cijeli proces rada – ples, gluma, pjevanje…  – govori Klara na početku razgovora.

 

U javnosti je poznata kao Klara Mucci, dok je njeno pravo ime Klara Mučibabić... Otkriva odakle ideja za takvim umjetničkim imenom?

 

– S obzirom na to da su moje uloge najčešće u filmovima i serijama u stranoj produkciji, moj agent je smatrao da je službeno prezime malo komplicirano za izgovarati vani, pa smo smislili nešto jednostavnije. ‘Mucci’ je praktički pola mog prezimena, a i to mi je bio nadimak. Tako smo došli do mog umjetničkog imena koje je brojnim ljudima upečatljivo i simpatično. Danas me gotovo rijetko ko zove punim imenom i prezimenom.


Govoreći o svom slobodnom vremenu i kako ga provodi, dotakla se i onoga što je provlači ka Sarajevu...


– Volim otići na dobar koncert, u restoran. Vrijeme provodim u prirodi i na putovanjima. Filmski festivali su jedan od povoda mojih putovanja s prijateljima. Skoro svake godine posjetim Sarajevo – nekada privatno, nekada zbog posla. Ove godine sam došla na premijeru svog filma „Murina“, koji je osvojio nagradu Camera d’Or na filmskom festivalu u Cannesu. U Sarajevu mi se dopadaju energija grada i ljudi. Uvijek me dočeka toplo i simpatično društvo. Tu su i moji izvrsni agenti Anila Gajević i Ismar Duraković.


Kompletan intervju čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još