64. dan nisu primili niti jednu konvertibilnu marku

Zdravstveni radnici na sat i pol blokirali M-17: 'Izvinjavamo se građanima, ali mi drugi vid borbe nemamo'

Front03.12.21, 16:26h

Zdravstveni radnici na sat i pol blokirali M-17: 'Izvinjavamo se građanima, ali mi drugi vid borbe nemamo'
Nakon što su se povukli s ceste promet je na spomenutoj dionici magistralne ceste normaliziran

 

 

Na sat i pol su zdravstveni djelatnici iz Konjica blokirali magistralnu cestu M-17, u mjestu Drecelj, izražavajući na taj način nezadovoljstvo blokadom računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic.

 

- Ovo je M-17 i aorta naše države, ispričavamo se građanima, ali mi drugi vid borbe nemamo - izjavio je predsjednik Osnovne organizacije nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin.

 

Nakon što su se povukli s ceste promet je na spomenutoj dionici magistralne ceste normaliziran.

 

Zdravstveni djelatnici su istaknuli kako je danas 64. dan da nisu primili niti jednu konvertibilnu marku. Zatražili su deblokadu računa i isplatu plaća za august.

 

- Jedan od naših transparenata kaže 'Naša djeca su gladna, je li vas strah'. To je poruka onima koji vode ovu državu. Što se tiče zdravstvenih radnika, stanje je teško, materijalno-tehnička sredstva su pri kraju i mi nećemo moći pružiti zdravstvenu njegu našim građanima - izjavio je Jazvin, dodavši kako dugovi konjičkih zdravstvenih ustanova iznose oko 11 miliona eura.

 

Podsjetio je kako i ostale zdravstvene ustanove u Federaciji BiH imaju višemilionske dugove, ali je račun blokiran samo bolnici i domu zdravlja u Konjicu.

 

Zdravstveni djelatnici iz Konjica zahtjev za deblokadom računa uputili su Županijskom poreznom uredu Mostar. Županijski ured proslijedio je zahtjev Poreznoj upravi Federacije BiH, koja je odbila taj zahtjev.

 

Stoga su konjički sindikalisti zatražili da se u rješavanje njihovog problema uključi i Vlada FBiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!