FOTO/ KAKO IZGLEDA SUPRUGA POPULARNOG PJEVAČA

Velika ispovijest Alena Islamovića: 'Cijeli život volim samo jednu ženu, Marijana je bila uz mene kad sam bio niko i ništa!'

Showbizz01.12.21, 15:36h

Velika ispovijest Alena Islamovića: 'Cijeli život volim samo jednu ženu, Marijana je bila uz mene kad sam bio niko i ništa!'
Iako je u danima najveće slave mogao da bude s kojom god ženom je htio, on je i tada i sada volio samo jednu - svoju Marijanu

 

 

 

 

Jedan od najboljih muzičara svih vremena Alen Islamović cijeli život voli samo jednu ženu! Čuveni pjevač "Bijelog dugmeta" otvorio je dušu za Hit i ispričao mnoge nepoznate detalje iz svoje burne prošlosti.


Iako je u danima najveće slave mogao da bude s kojom god ženom je htio, on je i tada i sada volio samo jednu - svoju Marijanu. Njih dvoje su u braku već 42 godine i imaju kćerke Unu (34) i Laru (27), piše Informer.rs.


Roker je ljubav svog života upoznao dok je bio anonimni muzičar, a žena je bila uz njega kada je prolazio kroz sve uspone i padove.


- Marijanu sam upoznao kad je ona imala 16 godina, a ja 22. Bio sam niko, samo lokalni pjevač u grupi "BAG". Nas dvoje smo sve ove godine zajedno plivali kroz sve bure i trudili se da opstanemo i sačuvamo svoj mir. Bila mi je najveća podrška kroz sve što sam prošao i u svim odlukama koje sam donosio, a one su nekada bile bolne i neizvjesne. Brak je kompromis, mirna luka i treba ga znati sačuvati - počinje Islamović svoju životnu priču i dodaje da razmišlja da sve ono što je preživio jednog dana pretoči u autobiografiju.


Deda i unuci


Sa Marijanom ima dvije kćerke, koje su mu podarile unučiće, pa danas najviše uživa u vremenu koje provodi s njima.


- Una je završila fakultet ekonomije, ugostiteljstva i turizma i ima dvoje djece, sina Dina i ćerku Alinu, kojoj uskoro slavimo prvi rođendan. Moja mlađa kćerka Lara završila je ekonomiju, turizam i upravljanje ljudskim resursima i radi za američku firmu. Ima sina Davida i dobro joj ide u životu. Učim da budem deda i nije nimalo jednostavno. Unuci vole da se voze sa mnom na čamcu, da pecaju i igraju fudbal. U Bihaću imaju svoje dječje igralište koje je prepuno raznih igračaka, ljuljaški, lopti, kamiona... Kada im iznesem igračke u dvorište, onda tek krene lumperaj! Sve to što sam im iznio završi u bazenu i eto dedi posla - priča Islamović i dodaje da je uvijek bio posvećen otac, iako je zbog posla često bio odsutan od kuće:


- Mojim kćerkama nikada nije bila otežavajuća okolnost to što im je otac javna ličnost. One su odmalena naučile kako treba da se bore kroz život i da sačuvaju porodicu. Moje turneje jesu bile naporne, ali sam se trudio da svaki slobodan trenutak provodim sa njima, tako da im nije falilo ni ljetovanja ni zimovanja, ni putovanja...

 

alen-islamovic-i-supruga

Marijana i Alen prije 40 godina


Alen se bavi muzikom još od srednje škole. Profesionalnu karijeru počeo je u grupi "Divlje jagode", a vrhunac u muzičkom smislu dostigao je kao član "Dugmića".


- Odrastao sam u radničkoj porodici. Otac je hranio, školovao i oblačio tri sina i kćerku, a majka je bila domaćica. Živjeli smo na periferiji Bihaća. U blizini naše kuće nalazilo se veliko poljoprivredno imanje na kojem je moj otac bio šef, a mi smo tu uzgajali papriku, paradajz, luk, krastavce. Pošto je otac radio od jutra do mraka, majka je bila ta koja je vodila brigu o nama. Tata bi nam se posvetio nedeljom i tada bi nas zbog dobrog vladanja i slušanja majke vodio na ćevape u čuveni gradski restoran "Paviljon" - prisjeća se popularni pjevač, koji je imao lijepo i bezbrižno detinjstvo.


- Kao klinac sam sa svojom generacijom najviše volio da se igram žmurke, jer kad se sakrijem ni dvogledom nisu mogli da me pronađu. Naše igračke su bile strijele, praćke, koplja, drveni pištolji... Noću smo se okupljali i krali komšijsko voće; šljive, jabuke, grožđe, kruške... Bilo je to jedno pravo 'radničko odrastanje', jelo se ono što bi majka pripremila i niko se nije žalio na hranu - dodaje.


Prvi dan u školi


Alen se sa posebnom emocijom sjeća vremena koje je proveo u osnovnoj školi.


- Prvog dana u prvom razredu majka me je sredila i odvela na nastavu. Poslije prijema kod učiteljice u dvorištu i prozivke ostao sam sa meni nepoznatom djecom, jer su moji drugari bili raspoređeni po drugim odjeljenjima. I tada me je uhvatila neka panika. Prvi čas sam nekako izdržao, a drugi sam pobjegao kući glavom bez obzira. Majka se šokirala kada me je vidjela na vratima. Nisam dobio batine, ali sam sljedeći dan morao da odnesem čokoladicu učiteljici i da joj se izvinim - priča Alen, koji je kao i svaki dječak više volio sport od učenja:


- Na časovima fizičkog sam davao svoj maksimum i tako sam izvlačio prosjek ocjena. Iz fizičkog sam imao peticu, a iz matematike dvojku. Kada sam savladao fudbal, igrao sam i sa starijima od sebe, po kiši, suncu i snijegu. A stoni tenis sam počeo da treniram u sedmom razredu osnovne škole i već u osmom sam se našao u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.


Mada je volio sport, muzika je postala njegova najveća ljubav i životni poziv.


- Stariji brat je donio gitaru u kuću. Svirao je desetak dana i ostavio je, pa sam je kasnije ja uzimao i s njom odlazio sa društvom. Curice su nam rado prilazile i slušale nas. Tad je "Šošana" bila veliki hit, svirali smo je po sto puta za veče. Kada sam shvatio da se djevojčice ne skupljaju oko nas dok igramo fudbal, već kada čuju gitaru, sve mi je bilo jasno. Riješio sam da se držim gitare i naučim da sviram što više pjesama - prisjeća se Alen, koji je sa drugarima iz srednje škole osnovao prvi bend:


- Svirali smo 100 najpopularnijih pjesama u to vrijeme. Instrumente smo dobili od Tehničke škole: bubanj, gitare, pojačalo i mikrofon. Svakog dana poslije nastave smo ostajali po nekoliko sati i vježbali u učionici, sve dok nas čistačica ne bi otjerala kući. Subotom uveče smo svirali na igrankama. Ja sam bio pjevač u tom bendu i osoba zadužena za skidanje pjesama. To je bio najljepši period srednje škole - kaže Alen Islamović.


Više detalja i fotografije pogledajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!