Poruka predsjednika SDS-a

Šarović odgovorio Dodiku: Vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo

Front28.11.21, 17:44h

Šarović odgovorio Dodiku: Vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo
Uvijek i ispred svega Srpska demokratska stranka je na strani Republike Srpske, a ne svrstavamo se jedino na stranu politike vlasti koja Srpsku vodi u ambis, istakao je Mirko Šarović

 

Uvijek i ispred svega Srpska demokratska stranka je na strani Republike Srpske, a ne svrstavamo se jedino na stranu politike vlasti koja Srpsku vodi u ambis, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS, reagujući na izjavu Milorada Dodika da se opozicija ne svrstava na stranu Republike Srpske.


Šarović je poručio da niko nema pravo dijeliti narod po toj osnovi i da se opozicija od aktuelne vlasti duboko razlikuje u tome kako treba da vodimo Republiku Srpsku i kako vidimo njenu budućnost.

 

On je naglasio da je najveće podmetanje i najstrašnija podvala dijeliti vlastiti narod na dobre i loše, podobne i nepodobne, ističući da je Republika Srpska zajedničko dobro svih koji su je stvarali.

 

„Podjela na vlast i opoziciju nije utemeljena na tome, ko je ‘veći patriota’, kako to Dodik pokušava da podmeće javnosti, već na nepremostivom jazu između pogubne politike uništenja RS od strane pozicije i naše politike istinske brige i njenog istinskog očuvanja i prosperiteta. Dijeli nas vaša politika ambisa u odnosu na jedinu normalnu politiku napretka za koju se mi zalažemo“, poručio je Šarović Dodiku.

 

On je istakao da način na koji Dodik i SNSD vode Republiku Srpsku neće donijeti ništa dobro.

 

„Naprotiv, vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo, kao i u ogroman rizik po njenu budućnost. Patriotizam je suprotstaviti se tome i voditi razumnu politiku koja neće ugroziti Dejtonski sporazum i mir. To je jedina ispravna politika - ona koja je na strani očuvanja postojanja Republike Srpske“, kazao je Šarović.

 

On je ponovio da je SDS bio i ostao protivnik uvođenja sankcija.

 

„Naš najveći neprijatelj nije Eskobar, on je nebitan, nas dijele naše politike. I zato ne prizivamo bilo kakve sankcije, bilo kome. To je naš princip i stav SDS oduvijek. SDS-u niti opoziciji ne treba vlast dobijena na nečijim sankcijama, niti dobijena na tenkovima bilo kakvih oznaka, a tako se nije ponašao SNSD-e u itekako bliskoj prošlosti“, podsjetio je Šarović u saopćenju SDS-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!