Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Australiji

Lojo zadovoljan žrijebom: Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo historijski uspjeh

Sport23.11.21, 12:57h

Lojo zadovoljan žrijebom: Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo historijski uspjeh
Prvu utakmicu u kvalifikacijama za SP reprezentacija BiH igra protiv Bjelorusije, zatim slijede okršaji sa Kanadom i Japanom

 

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo zadovoljan je rezultatom žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Australiji naredne godine.

 

Reprezentacija BiH uvrštena je u grupu C, a utakmice će igrati u japanskoj Osaki od 10. do 13. februara 2022. godine. Rivali "Zmajicama" su reprezentacije Japana, Kanade i Bjelorusije.

 

- Možemo biti zadovoljni, jer vidimo da je u žrijebu bilo težih grupa. To i dalje ne znači da nas ne čeka težak zadatak, jer sve ove ekipu su bolje plasirane na FIBA world ranking listi - Kanada je četvrta selekcija svijeta, Japan osma, a Bjelorusija jedanaesta. Mi smo tek na 27. mjestu, ali to i dalje na znači da nemamo šta tražiti u Osaki. Naprotiv, idemo tamo da damo sve od sebe i odigramo kako najbolje znamo te, nadam se, prvi put u historiji ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo - kaže selektor Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

 

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za SP reprezentacija BiH igra protiv Bjelorusije, zatim slijede okršaji sa Kanadom i Japanom.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!